Centar za demokratiju: Potreban novi Zakon o radu, u skladu sa standardima EU

Fondacija Centar za demokratiju (FDC) saopštila je danas, na Međunarodni praznik rada, da je neophodan novi Zakon o radu.
Centar za demokratiju: Potreban novi Zakon o radu, u skladu sa standardima EU
Foto: Pixabay

Ovaj zakon, kako saopštavaju, trebalo bi da bude u skladu sa standardima Evropske unije (EU) i Međunarodne organizacije rada (MOR), kao i da se "protivi daljoj fragmentaciji radnog zakonodavstva kojom se smanjuje radnopravna zaštita".

"Кao zemlja kandidat za članstvo u EU, svoj pravni sistem ali i praksu treba da prilagodimo evropskim standardima - da ljudi u Srbiji imaju bolje radnopravno okruženje i zaštitu, bolju socijalnu zaštitu, efikasniju politiku socijalne inkluzije i da ne budu diskriminisani na radu", navela je FCD.

Fondacija će, kako je navela, "nastaviti da unapređuje saradnju sa sindikatima, da promoviše sindikalno udruživanje i da, sa sagovornicima u Srbiji i u EU, zastupa ogroman značaj socijalne dimenzije evropske integracije Srbije".

  • Ma nemoj

    01.05.2023 12:47
    ko to kaže , ko to laže da u srbiji nema demokratije i zakona o radu i neradu. Imamo sve demokratske institucije. Npr. Institucija laži, Pink institucija, Institucija korupcije, Institucija za "žigosanje" politički nepodobnih, Dogmatsko-versku instituciju, Instituciju sns Mitinga, Institucija za zapošljavanje neradnika po J.P. i tako dalje...ne razumem šta još hoce

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.