Gašić: Nećemo se zaustaviti dok svako dete ne kaže - bezbedan sam, policajac je moj prijatelj

Država ne spava, Ministarstvo unutrašnjih poslova ne spava, danonoćno radimo na unapređenju postojećih i pronalaženju novih mera, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.
Gašić: Nećemo se zaustaviti dok svako dete ne kaže - bezbedan sam, policajac je moj prijatelj
Foto: 021.rs

Dodao je da država radi "za dobro kompletnog društva, za život bez straha, za život sa nadom".

"Uradili smo mnogo, radimo mnogo i radićemo još više, neumorni smo u nameri i naporima da svakom građaninu, svakom detetu vratimo najvažniji osećaj da su bezbedni i da policija 24 sata budno i odlučno čuva sve građane ove naše lepe Srbije", istakao je Gašić na svečanoj akademiji održanoj povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

On je rekao da su tragedije koje smo doživeli pre mesec dana, u kojima je živote izgubilo 18 ljudi, a porodice su izgubile svoje najmilije i najvrednije, postavile pred celokupno društvo isti cilj – da učinimo sve da se tako nešto više nikada ne ponovi.
 
"Poručujem da se nećemo zaustaviti dok od svakog pojedinačnog građanina ne čujemo da oseća bezbedno, dok od svakog roditelja ne čujemo – moje dete je u školi i znam da je bezbedno, dok svako dete ne bude reklo – bezbedan sam, policajac je moj prijatelj", kazao je Gašić.
 
On je istakao da se Srbija nalazi u periodu velikih bezbednosnih izazova i pretnji.
 
"Svesni smo koliko je ovaj period težak za naš narod u južnoj srpskoj pokrajni. Ekstremno nasilje i podmukle diskriminacije kojima su svakodnevno izloženi predstvljaju grubo kršenje svih međunarodnih sporazuma. Najvažnije je da naš narod na Kosovu i Metohiji zna da je njihova država uz njih i da će istrajati u naporima da im obezbedi sigurnost i opstanak na vekovnim ognjištima", istakao je Gašić.
 
On je naveo da je ponosan na visok stepen posvećenosti, morala i sloge svih pripadnika MUP koji ga svakodnevno uveravaju u spremnost da sutra, ukoliko zatreba, deluju kao jedno, nepokolebljivi u odbrani države i svog naroda.
 
Gašić je poručio pripadnicima MUP da od njih traži da daju sve od sebe da pravo lice policajaca, ono na kojem se vidi i briga i empatija, kao i odlučnost da budu zaštitnici svog naroda, ogole pred građanima Srbije da vide da je policajac saveznik nacije, da je tu zbog njih i da je u službi građana.
 
"Da se zajedno izborimo za dugoročno veće i snažnije poverenje javnosti i to zakonitošću, profesionalizmom, principijelnošću, humanošću i solidarnošću, a nadasve iskrenošću. Mera našeg uspeha biće poverenje građana", rekao je on.
Gašić je istakao da "zna da mogu da se zajedno sa građanima ujedine snažnije nego ikad oko zajedničkog cilja, od kojeg nam zavisi kvalitet života i budućnost naše zemlje, a to je bezbednost".
 
"Nije vreme za slavlja, ali je uvek vreme da glasno kažemo i pokažemo da je srpska policija spremna, opremljena, hrabra i sposobna da zaštiti, sačuva i obezbedi mir svih građana Srbije", rekao je Gašić.
  • Б

    05.06.2023 18:28
    Издржао без функције
    Полиција у Србији је, у најбољем случају, пас чувар система. Врло лошег система, заправо тако лошег да од њега бежи ко може. Полицајац не може бити пријатељ ником ко не ради за систем. Кад неко наступи с позиције "знаш ли ко сам ја?", полиција постаје флексибилна, гледа кроз прсте или скроз зажмури.
    Знам пуно случајева где је полиција прекршила закон, оглушила се о правду, али нема смисла да их овде наводим, јер већина нас који нисмо део елите зна такве случајеве.
    Злочине су починили људи из система, њих полиција није смела ни да пита зашто дете води у стрељану и одакле му арсенал оружја које цивили не би смели да поседују. Ако сте део елите, полицајац вам је пријатељ, ма шта пријатељ, рођени брат. Ако кренете против елите, чувајте се.
  • pape

    05.06.2023 12:01
    @slobodan
    A šta Vi mislite, dragi Slobodane? Ko je taj što želi da sve drži u šaci a naročito da seje i uteruje strah u kosti? Mislim da oboje znamo odgovor.
  • ===

    05.06.2023 11:06
    Gde god ste vi cuvali Srbe na vekovnim ognjistima, tamo Srba vise nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.