Vojni sindikat: Povećan broj zahteva za prekid profesionalne vojne službe

Vojni sindikat Srbije (VSS) upozorio je danas da je povećan broj zahteva za prekid profesionalne vojne službe.
Vojni sindikat: Povećan broj zahteva za prekid profesionalne vojne službe
Foto: 021.rs
Sindikat je u saopštenju pozvao ministra odbrane i načelnika Generalštaba da "odmah izdaju neophodne naloge i naređenja kojima će se radno vreme i angažovanje pripadnika vojske svesti na zakonom propisan obim" kao i da im omoguće da iskoriste pravo na godišnji odmor.
"U Srbiji nije proglašeno vanredno niti ratno stanje, kolege iz policije rade u redovnom režimu rada, pa je nejasno zašto su pripadnici Vojske Srbije, često u stanju pripravnosti i povišenih mera borbene gotovosti u kontinuitetu skoro dve godine", naveli su u saopštenju.
Ocenili su da su "nebriga i bahatost pojedinih komandanta i potpuno odsustvo empatije za potrebe potčinjenih, počev od nivoa bataljona pa naviše, osnovni uzrok nezadovoljstva i nemotivisanosti kod profesionalnih pripadnika vojske, i jedan od glavnih razloga što donose odluku da napuste vojnu službu".
 
"Sledeći razlog je apsolutno robovlasnički odnos države kao poslodavca, prema profesionalnim pripadnicima vojske, nedostatak, umanjenje i nepriznavanje određenih prava iz radnog odnosa, naknada i benefita koji se podrazumevaju u svim savremenim vojskama sveta, osim u Vojsci Srbije", stoji u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.
  • Billy The Kid

    17.08.2023 22:24
    Povećanje plata
    Država ima pare za plaćanje pretorijanske garde od 5000 specijalaca kojima će isplaćivati minimalno generalske plate( >200K dinara), dok če ostala "boranija" i dalje stajati u stroj prilikom smotre projekta 5000, nosivši padobransku ili izviđačku beretku, ali ne i uživajući u blagodetima koje te beretke nose (što se tiče plata)!
  • Fića

    15.07.2023 08:12
    Vojni Sindikat...!
    "Kakav vrhovniK...", taka i vojska...?!
  • versus

    14.07.2023 12:23
    Napuštanje "vojske" izgleda više nije linearno, već eksponencijalno. Ono što je započeo Šutanovac, Vučević će da dokusuri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija