Autobuska i železnička stanica u Nišu sele se nadomak aerodroma: Investicija vredna oko 48 miliona

Glavna autobuska stanica i glavna železnička stanica u Nišu sele se nadomak Aerodroma, najavile su gradske vlasti.
V.d. direktora Zavoda za urbanizam u Nišu Ivan Grmuša je rekao da će se izmenom planske dokumentacije omogućiti preseljenje Glavne autobuske stanice na mesto pored Bulevara heroja sa Košara, preseljenje Glavne železničke stanice na stanicu "Crveni krst".
"Posle preseljenja Glavne autobuske i Glavne železnička stanica u blizinu Aerodroma, na jednom mestu imaćemo sva tri vida saobraćaja", rekao je Grmuša.
Rukovodstvo Niša je posetilo gradilište novog trga kod Beogradske kapije, a Grmuša je kazao da se u okviru tog posla planira i rekonstrukcija Ulice Đuke Dinić.
 
"Ta ulica biće zona sa ograničenim režimom saobraćaja i sa puno lokala, restorana i zelenila, kao što je to sada Kazandžijsko sokače. Izmenom planske dokumentacije, u dogovoru sa 'Tržnicom', biće uvedena nova pravila gradnje, odnosno pravila arhitektonskog izgleda. Lokali će dobiti unificirani izgled i podsećaće nas na prethodna vremena", obećao je Grmuša.
 
Novi trg bi trebalo da bude završen do novembra ili decembra, tako da će Beogradska kapija posle 50 godina biti dostupna turistima.
 
Glavna gradska urbanistkinja Lidija Stefanović Nikolić je kazala da uređenje platoa ispred Beogradske kapije donosi zatvaranje za saobraćaj dela Ulice Đuke Dinić, a nastavak te ulice biće u posebnom režimu saobraćaja zajedno sa Univerzitetskim trgom, čime će se nadomestiti zatvaranje dela te ulice.
"Deo ulice Đuke Dinić u širini parka pretvara se u pešačku zonu, čime će Univerzitetski trg i park ispred Beogradske kapije biti jedinstvena celina, te se širi pešačka zona centralnog gradskog trga", rekla je Stefanović Nikolić.
 
Uređenje trga ispred Beogradske kapije koštaće 46,8 miliona dinara koje je obezbedilo Ministarstvo kulture Srbije.
  • Djuro Vrtikapa

    20.09.2023 22:33
    Ccc . .. strasno i sramno.. Da, to je najbitnije resenje pored svih problema u gradu bitno je da ce autobuska i zeleznicka stanica biti preseljene u tri lepe... bravo za botove, bravo
  • Suština

    18.09.2023 21:51
    "Autobuska i železnička stanica u Nišu sele se nadomak aerodroma: Investicija vredna oko 48 miliona"

    Investicija koju na kraju uvek plaćaju građani, kako kaže naš prijecednik, da bi napravili prostor nekom podobnom da kupi zemljište i zaradi silne pare!
  • Okrugli ćošak

    18.09.2023 21:44
    Kako se niko od partijskih političkih komesara nije dosetio da autobusku stanicu u Nišu izmesti za Beograd, koji istu nema. Nije bitno da li u Surčin pored aerodroma ili u Ritopek, pored klanice, bitno je da se šefu dodvori. Kad on sve gradi.
    A zaboravio je na Tomin i Bačevićev projekat Morava - Ibar ( luka Kraljevo) - Vardar- Solun - Suec - Singapur - Džakarta - Australijan Open-Tasmanija - Papua Nova Gvineja - Brazil, Španija, Kolumbija - Ća, Ća, Ća. I povratak u Fundus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija