Anđelković: Vučićevi jedini "aduti" su snimci iz spavaćih soba, biće toga još

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je da su jedini "aduti" Aleksandra Vučića u predizbornoj kampanji postali snimci iz spavaćih soba i špijunske afere.
Anđelković je agenciji Beta kazao da aktuelna vlast više ne može ni svoje pristalice da ubedi da može nešto pozitivno da uradi. 
 
"Čak i oni koji su hipnotisani Vučićevom medijskom propagandom više su po inerciji uz njega, nego što veruju da on može da donese bilo kakav boljitak Srbiji. Jedini adut režimske kampanje je blaćenje svih drugih i stvaranje apatije i destimulacije kod građana da ne izađu na izbore", ocenio je Anđelković. 
Prema njegovim rečima, kampanja liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" se svodi na podmetanja iz spavaćih soba političkih oponenata do raznih geopolitičkih igara. 
 
"Onom ko ne može ništa korisno da radi, jedino preostaje da tvrdi da niko osim njega ne valja. Do kraja izborne kampanje biće još više prljavštine, režim će se baviti ličnim životima opozicionara, plasiraće razne špijunske afere, a moguće je da bude još snimaka iz spavaćih soba", istakao je Anđelković. 
Komentarišući to što se i BIA bavila snimkom iz spavaće sobe političara Đorđa Miketića, Anđelković je kazao da se BIA ponaša kao režimaska propagandna agencija za tehničke poslove. 
 
"Posao BIA je da se bavi nacionalnom bezbednošću, a ne privatnim snimcima iz spavaćih soba. Kad bi se BIA bavila nacionalnom bezbednošću, morala bi pre svega da se pozabavi predsednikom Republike koji podriva Ustav prihvatajući lažnu kosovsku nezavisnost. Vučić je, nakon prihvatanja francusko-nemačkog plana, trebalo da bude predmet istraživanja BIA", naglasio je Anđelković. 
 
Vučić je izjavio da će se BIA pozabaviti snimkom Đorđa Miketića iz spavaće sobe objavljenom na društvenim mrežama, "jer to nije slika već je napravljena izdvojeno". 
 
"Rečeno mi je da je to skinuto sa snimka, a taj snimak nije napravljen tajnom kamerom, već, kako sam ja dobio informaciju iz BIA, to je snimak napravljen iz blizine. On je neki svoj kućni snimak upotrebio i on zna odlično ko ga je snimao i mislim da će BIA to pokazati", rekao je Vučić za TV Hepi. 
 
Vučić je dodao da je "Miketić jedna ljudska sramota" i da ne može da govori o svemu što zna. 
 
Nakon što je narodni poslanik i predsednik gradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić objavio da je dobio pretnje u vidu ucene njegovim eksplicitnim fotografijama, BIA je saopštila da je u okviru zakonskih ovlašćenja tim povodom pokrenula istragu. 
 
"Možemo da saopštimo da su eksperti Bezbednosno-informativne agencije utvrdili da je u pitanju samo isečak dužeg snimka za čiji nastanak BIA ne snosi nikakvu odgovornost. BIA poziva gospodina Miketića da prestane sa napadima na službe bezbednosti Republike Srbije i predsednika Republike Srbije i da, pošto je u javnosti otvorio temu svog privatnog snimka, javno saopšti kako je, gde i pod kojim okolnostima i od strane koje osobe nastao snimak njega i izvesne osobe kao i šta snimak sadrži", navodi se u saopštenju BIA. 
Oni su dodali i da Miketić nije bio predmet bilo kakve obrade. 
 
"Želimo da upoznamo javnost da BIA sprovodi intenzivnu istragu koja za cilj ima utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa samim snimkom i osobama koje se na njemu nalaze, uz poštovanje svih načela zakonitosti i privatnosti lica sa snimka", naveli su u saopštenju.
 
Potom je usledilo saopštenje u kojem kažu da neće dozvoliti da ih Đorđe Miketić i "Zajedno" "uvlače u svoje političke igre".
  • MK

    01.12.2023 17:18
    spavaće sobe
    Pa, kako niko od komentatora da se seti nećega što slušamo neprestano?Zavirivalo se u spavaću sobu Vučićeve majke, što je bilo baš bedno i izmišljeno, pa se ne sećam da je bilo zgražavanja i negodovanja. A ovo je bar očigledno. Sve je to jadno, ali ako neko već tako nešto poteže, mora biti spreman da će i druga strana to učiniti, setimo se one stare mudre - ko se maća laća...
  • Iguman

    01.12.2023 14:31
    Meni je najbolji snimak intervjua Vucicevog druga iz vojske i njihove " vragolije"
    Dobro bi bi podsetiti se tog doba mladog Vucica.
  • SREM

    30.11.2023 13:30
    zoran svedok
    Vučić bio na vlasti rezultat kumanovski sporazum , sad završetak
    Mali bio na vlasti vidiš privatizaciju
    Vesić bio na vlasti dupeulizičtvo doveo do savršenstva
    Jovanov bio na vlasti još malo pa će patrole
    Zoki testis oš još da nabrajam il imaš pamćenje ko riba 2 , 3 sekunde

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija