Detaljnije o tome kako su čelnici Čačka za dva meseca potrošili 80.000 evra iz budžeta po kafanama

Potpredsednica GO Narodne stranke u Čačku Violeta Marković objavila je fakture po kojima su gradski funkcioneri tokom decembra i januara potrošili oko 80.000 evra iz budžeta grada u kafanama.
Detaljnije o tome kako su čelnici Čačka za dva meseca potrošili 80.000 evra iz budžeta po kafanama
Foto: Pixabay
Marković je na konferenciji za novinare rekla da je sve fakture dobila po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja i da se iz tih dokumenata vidi da su gradski rukovodioci za 62 radna dana trošili po 150.000 dinara dnevno u kafanama.
 
"Decembar je imao 23 radna dana, a oni su 21 radni dan, po tim fakturama, sedeli u kafani i pravili račune od po 50.000 dinara. Od ukupno 114 faktura koje su izdate za hranu u restoranima za dva meseca, 50 faktura je na iznose veće od 50.000 dinara. Za šest dana su potrošili četiri miliona dinara ili oko 35.000 evra u kafani, što je cena jednog stana ili manje kuće", rekla je Marković.
Ona je kazala da su gradski funkcioneri za posnu slavu Nikoljdan, 19. decembra, naručili pola tone roštilja za više od pola milona dinara.
 
"Oni su to zaista pokušali i da sakriju, jer je na Nikoljdan, preduzetnička radnja kod koje su naručili roštilj, napravila tri fakture koje su platili u tri različita dana, ne bi li sakrili ono što su zaista radili", rekla je Marković.
Upitala je gradske funkcionere u Čačku ko je poručio pola tone mesa za Nikoljdan, ko ga je pojeo i ko je platio.
 
Prema njenim rečima, preduzetnička radnja, kod koje je naručeno pola tone roštilja za Nikoljdan, i za slavu Stevanjdan, 9. januara, izdala je račune za naručeni roštilj u iznosu većem od 400.000 dinara.
 
"Za dve slave, u dva dana, ta preduzetnička radnja napravi dve fakture na milion dinara, za 700 kilograma mešanog mesa", rekla je Marković.
 
Dodala je da su među izdatim fakturama i one iz restorana "kome je zabranjen rad i kome je isključena struja, koji radi na crno, na agregat", i koji je izdao fakturu za poručen roštilj u iznosu od 50.000 dinara.
Ona je oceniila da je malo verovatno da su gradski funkcioneri potrošili taj novac iz gradskog budžeta za kafane i da verovatno postoji "matrica za izvlačenje novca".
 
"To se jasno vidi iz 30 faktura koje su veće od 100.000 dinara. Među njima postoje i fakture restorana koji je samo u decembru izdao 21 fakturu koja je između 40.000 i 50.000 dinara", rekla je Marković.
  • Predrag

    21.02.2024 18:09
    Sve mi se čini da riba smrdi od glave.
  • Nikola

    21.02.2024 17:22
    A jel su nesto pili? Na taj silni rostilj mora biti nesto da se zalije. Ili su vec bili totalno opijeni velikom pobedom velikog vodje?
  • Vlado

    21.02.2024 16:38
    Kako?
    Bahato, osiono, bezobrazno. To su predstavnici onih za koje se glasa i od kojih se ocekuje bolji zivot u ovoj zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija