Protiv prijema Kosova u Savet Evrope glasalo 29 poslanika: Evo ko su, a ko je bio uzdržan

Od 29 predstavnika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE), koji su sinoć glasali protiv preporuke o članstvu Kosova u SE, njih osmoro je iz Španije.
Protiv prijema Kosova u Savet Evrope glasalo 29 poslanika: Evo ko su, a ko je bio uzdržan
Foto: FoNet
Protiv su bila i četiri poslanika iz Mađarske, dva sa Kipra, a od pet poslanika Grčke samo je jedan glas bio protiv. 
 
Protiv je glasao i jedan poslanik iz Nemačke.
Takođe, protiv su glasala i dva poslanika iz Francuske i jedan iz Italije. 
 
Protiv su bili sedmoro članova delegacije Srbije, ali i Maja Vukićević iz Crne Gore, kao i Snježana Novaković i Branislav Borenović iz Bosne i Hercegovine.
Za prijem Kosova u Savet Evrope glasao je 131 od 171 prisutnog člana PS SE.
 
Među 11 uzdržanih bio je jedan poslanik iz Crne Gore, šestoro Italijana i troje Moldavaca, kao i jedan Nemac, objavljeno je na sajtu PSSE.
 
Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) usvojila je sinoć preporuku da se Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu Kosova za pristupanje SE kao postpristupna obaveza.
Nakon usvajanja izveštaja Dore Bakojani, Parlamentarna skupština Saveta Evrope uputiće preporuku za prijem Komitetu ministara spoljnih poslova, koji donosi konačnu odluku i to dvotrećinskom većinom ministara ili ambasadora koji ih predstavljaju i koji su prisutni u trenutku glasanja.
 
Sastanak Komiteta ministara trebalo bi da se održi od 16. do 17. maja u Strazburu.
  • Robby

    21.04.2024 16:52
    Nas covek Lala realan
    @Lala
    Bravo, zakucao si sve zaludjene sa samo jednim komentarom. I to je istina i samo istina. Vojvodina je bila ok da se otcepi - "prisajedini" 1918. i to sa samo 1/3 stanovnistva kkja je tada bila za to,a sad kad doslo vreme revansa, mnogima se ne dopada slucaj....
  • Dejanfilipovic

    18.04.2024 18:22
    Neka samo nastavite tako.
    Otvorili su pandorinu kutiju sa bombardovanjem jugoslavije.
    Sada se igrate sa kosovom.
    Sve se lepo vraća. Samo nastavite. A sada će srbi opet brže bolje da trče u obećanu eu. Da smo pametni da makar iz fore postanemo posmatrač u brics pa da vidiš reakciju.
  • Plaćač poreza

    17.04.2024 16:02
    Rezultati politike radikala Šešelja i Vučića i malog S obe Ivice Dačića su isti već 335 godina. Tragedija. Ovo je samo plod njihove politike devedesetih godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija