Glavni pretres u slučaju "Crna reka" u septembru

Sudija opštinskog suda u Tutinu Šemso Hadžić izjavio je danas da očekuje da će na glavnom pretresu, koji je zakazan za 13. septembar, biti okončan postupak u predmetu "Crna reka".

Sudija opštinskog suda u Tutinu Šemso Hadžić izjavio je danas da očekuje da će na glavnom pretresu, koji je zakazan za 13. septembar, biti okončan postupak u predmetu "Crna reka".

Postupak je pokrenut 27. maja 2010. godine protiv sveštenika Branislava Peranovića i Nemanje Radisavljevića, osumnjičenih za zlostavljanje štićenika u bivšem Centru za odvikavanje "Crna reka" kod Tutina.

Hadžić je negirao da je taj postupak završen, a da još nije izrečena presuda, kako su objavili neki mediji. On je objasnio da su poslednja dva ročišta u ovom predmetu odložena - jedno na zahtev Peranovićevog branitelja, zbog zauzetosti drugim suđenjem, a drugo zbog promene adrese stanovanja Radisavljevića u Beogradu.

"Glavni pretres je zakazan za 13. septembar i zbog novih okolnosti, ukoliko Peranović bude u pritvoru, tražićemo njegovo privođenje za šta će najverovatnije biti potrebno odobrenje istražnog sudije", rekao je Hadžić. On očekuje da će do tada nadležni locirati i novo boravište Radisavljevića.

Slučaj "Crna reka" izbio je u javnost u maju 2009. godine kada su Internetom počeli da kruže snimci batinanja štićenika u tom centru, kojim je tada upravljao Peranović. U međuvremenu, Peranović je osumnjičen za ubistvo štićenika Nebojše Zarupca 6. avgusta u novom centru "Sretenje", koji je osnovao u Jadarskoj Lešnici kraj Loznice po zatvaranju Rehabilitaciono-duhovnog centra "Crna reka" i određen mu je jednomesečni pritvor.

  • 10.08.2012 10:06
    Termin "sticenik" mi se gadi u ovom slucaju.
    "Mucenik" bi bio prikladniji.
  • D

    10.08.2012 08:09
    Brzina
    O sporosti resavanja krivicnih i ostalih postupaka pred sudom davno se govori. Davno se govori i kako bi oni trebalo da budu brzi i efikasniji. Da su i u ovom slucaju bili brzi i efikasniji, danas bi jedno ljudsko stvorenje bilo zivo. O mentalnom stanju sticenika u tim 'centrima' ne bih ni govorila. To sto su u nekom trenutku svog zivota poklekli pred nekim porokom, ne znaci da ih se treba smatrati za bica nize vrste, gde svako moze da ih premlacuje i maltretira.
    Kako spavaju oni koji su mogli nesto da ucine da se ova tragedija ne desi, a nisu?
  • Scotch Bonnet

    10.08.2012 07:21
    13 Septembar?
    Hahahaha ... Ko ziv a ko mrtav.

    Taman da se posakrivaju svi dokazi zlostavljanja, pa da se lepo sve prekreci, malo cveca ....

    Fali ovoj drzavi jedna cistka. Temeljna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija