Pritvor za osumnjičene u aferi "Agrobanka"

Osumnjičenima u aferi "Agrobanka" sudija Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor u trajanju do 30 dana na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Osumnjičenima u aferi "Agrobanka" sudija Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor u trajanju do 30 dana na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako su rekli u tužilaštvu, posebno će biti proveravani krediti koji do sada nisu vraćeni, a koje je "Agrobanka" odobravala preduzećima koja se nalaze u stečaju ili su u blokadi.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da će predmet postupka biti i istraživanje tokova novca koji je "Agrobanka" spornim kreditima plasirala velikom broju pravnih lica. Policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal nastavljaju rad na proveri svih ostalih kredita koji su u "Agrobanci" odobreni u periodu od 2006. do 2011. godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal juče je naredilo sprovođenje istrage protiv osumnjičenih odgovornih lica u "Agrobanci" kao i u privatnim preduzećima "Headcommerce", "Drina timber" i "Ecolimb" zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija