Dačić "pegla" sporove među ministrima

Premijer Ivica Dačić ukinuće funkciju koordinatora Vlade za odnose sa javnošću, uprkos medijskim istupima pojedinih članova njegovog tima.

Premijer Ivica Dačić ukinuće funkciju koordinatora Vlade za odnose sa javnošću, uprkos medijskim istupima pojedinih članova njegovog tima.

Prema informacijama do kojih su došle Novosti, umesto konkretne osobe koja bi bila zadužena da "pegla" nesuglasice između ministara pre nego što procure u javnost (do sada je na tom mestu bio Slobodan Homen), Dačić namerava da pojača sastanke sa liderima vladajuće koalicije kako bi bila poboljšana koordinacija u izvršnoj vlasti.

Pošto se već na startu suočio sa neskrivenim sukobom Velimira Ilića i Milutina Mrkonjića, prvi čovek Vlade zahteva čvršću disciplinu.

Veruju da neće biti smena

Posle Dačićeve pretnje da će smenjivati nedisciplinovane ministre otvoreno je i pitanje da li bi premijer takvim potezima mogao da ugrozi opstanak vlade. Doduše, on po zakonu može da predloži Skupštini razrešenje člana svog kabineta, ali je veliko pitanje da li bi koalicioni partneri olako prihvatili "seču" svojih kadrova.

U svim partijama vladajućeg tabora uzdaju se u svoje ministre i veruju da neće biti smena.

Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić spustio je loptu posle sukoba sa Mrkonjićem. "Poštujem stav premijera da ministri ne bi trebalo da imaju međusobne konflikte. Ali, mora da se zna ko šta radi," kaže Ilić, koji podseća da je prijatelj sa Mrkonjićem, ali da nije mogao da dozvoli da se auto-put do Crne Gore gradi bez dokumentacije.

  • gaga

    14.08.2012 08:32
    ana bekuta
    Ma za sve jem kriva Ana Bekuta, da se Ilic izvinio Mrkonjicu (pojma nemam zbog cega, ali nesto u vezi s Bekutom), od toga nista ne bi bilo. Ovako....mister koridor je vec spustio loptu, a mozda i izvinio zaljubljenom nam ministru koridornom.....
  • daca

    14.08.2012 08:28
    100 dana
    Nije im trebalo ni 100 dana da pokazu svoje pravo lice. Ivice, odmah sa njima na 48 casova preventivnog otreznjenja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija