300 odluka o vraćanju imovine

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić izjavio je danas da je u procesu restitucije u Srbiji doneto više od 300 odluka o vraćanju imovine.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić izjavio je danas da je u procesu restitucije u Srbiji doneto više od 300 odluka o vraćanju imovine.

"U kratkom periodu, vraćeno je više od 10.000 kvadrata poslovnog prostora, 1.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, stotine kvadrata građevinskog zemljišta i oko 4.000 poslovno stambenih objekata", rekao je Sekulić.

Ukazujući da je doneto više od 300 odluka, on je istakao da prema procenama te Agencije neće biti podneto više od 35.000 zahteva, iako "neki predviđaju da bi moglo biti 150.000 predmeta".

On je istakao da se imovina u naturi vraća u slučaju kada je to moguće, odnosno da je neophodno da je imovina u javnoj svojini i da postoji. Sekulić je podsetio da još nije počelo isplaćivanje obeštećenja, jer mora da se utvrdi visina obeštećenja i dodao da Srbija te pare mora da isplati jer se na to obavezala.

  • зики

    14.08.2012 18:00
    повраћај имовине
    оћу назад Дунај Швабе, у замену нудим аутономаше.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija