Slučaj uzbunjivačice sa Instituta "nestao" u Sudu?

Predmet po tužbi uzbunjivača, doktorke Bojane Bokorov, protiv Instituta za onkologiju Vojvodine i načelnika Odeljenja za radiologiju Marka Eraka zbog zlostavljanja na radu, "nestao" je u tom sudu.
Predmet po tužbi uzbunjivača, doktorke Bojane Bokorov, protiv Instituta za onkologiju Vojvodine i načelnika Odeljenja za radiologiju Marka Eraka zbog zlostavljanja na radu, "nestao" je u tom sudu.

To je saopštila postupajući sudija Tatjana Kušlić-Prdić, odlažući ročište koje je bilo zakazano za 23. oktobar.

Advokat Ignjat Nikić u pritužbi navodi da je sudija rekla da je predmet "tražila, ali da ga nije mogla pronaći, a u zapisnik je unela da je dostavljen na odlučivanje po zahtevu za delegaciju suda" (promenu nadležnog suda).

"Značajno je pitanje gde je postupajući sudija tražila predmet i kako zna da je dostavljen na odlučivanje po zahtevu za delegaciju ako je isti tražila i nije mogla pronaći", pita se Nikić.

Predmet prebačen u drugi sud

Međutim, ortparolka Osnovnog suda u Novom Sadu Tijana Jakovljević tvrdi da predmet koji se vodi po tužbi dr Bokorov Bojane nije "nestao", već da je isti prosleđen Vrhovnom kasacionom sudu radi donošenja odluke o predlogu tužilje da se odredi drugi nadležan sud za postupanje u ovoj stvari. On dodaje da je taj predmet zaprimljen i zaveden u Vrhovnom kasacionom sudu 16. oktobra
godine i da se tamo i danas nalazi.

Jakovljevićeva takođe naglašava da je netačno da za dve godine od podnošenja tužbe nije započeto saslušanje tužilje, "jer je dokaz izvođen u toku postupka, ali se u ovom trenutku ne može precizno reći na kojim ročištima je sud izvodio dokaz saslušanjem tužilje, obzirom da se spisi predmeta ne nalaze više u Osnovnom sudu".

Za dve godine od podnošenja tužbe sud je održao deset ročišta, a saslušanje doktorke Bokorov nije ni započeto, zbog čega je njen advokat Nikić podneo pritužbu na odugovlačenje postupka vršiocu funkcije predsednika suda Vidoju Mitriću. U isto vreme, Bokorov je zbog odugovlačenja postupka podnela pritužbu protiv Mitrića ministru pravde Nikoli Selakoviću.

  • Maks

    12.11.2012 07:11
    Crni Marko
    Na ovom slučaju,TRGOVINA LISTAMA ČEKANJA,pada celokupno pravosuđe.Što se dotični sa IOV ne procesuiraju,pa ako su krivi Zna se.Ako nisu ,opet se zna ovako stalno ????????
  • 11.11.2012 17:05
    Da li je nekom palo na pamet....
    ko će da nas leči ako se klupko odmota do kraja? Mislim, realno, klupko bi moglo biti poveće.
  • Marko

    11.11.2012 15:17
    :| ?
    Prdić?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija