BiH: Prodao šesnaestogodišnju ćerku za 770 evra

Dvojica Beograđana uhapšena su u Malom Zvorniku zato što su "kupili" šesnaestogodišnju devojčicu iz Sarajeva od njenog oca za 770 evra.
Dvojica Beograđana uhapšena su u Malom Zvorniku zato što su "kupili" šesnaestogodišnju devojčicu iz Sarajeva od njenog oca za 770 evra.

Devojčica, poreklom sa Ilidže je u pratnji svojih "kupaca" pešice prešla u Srbiju, gde su svi odseli u jednoj kafani u pograničnoj zoni na području Malog Zvornika. Jedan od radnika kafane obavestio je policiju jer su mu bili sumnjivi ljudi koju su bili sa devojčicom. Policija je ubrzo stigla u kafanu i uhapsila osumnjičene za trgovinu ljudima.

"Centar za socijalni rad u Zvorniku obavešten je da je policija uhapsila maloletnu državljanku BIH, staru 16 godina, koju je prema njenom  priznanju, otac prodao određenim osobama iz Beograda. Devojčica je trenutno u sigurnoj kući u Bijeljini. O svemu su obavešteni nadležni istražni organi, s obzirom na to da je reč o klasičnoj trgovini ljudima", rekao je Vukašin Nikolić, direktor Centra za socijalni rad u Zvorniku.

Devojčica je prodata mimo svoje volje, a njeni kupci sa beogradskom adresom, poreklom su sa juga Srbije. U Zvornik je stigla u pratnji svog oca, koji se, nakon što je primio dogovorenu svotu novca, odmah uputio nazad u Sarajevo. Tinejdžerka je u razgovoru sa socijalnim radnicima priznala da ju je otac već jednom prodao u Zenici, tada za 2.500 evra.

  • Osoba M

    23.07.2013 06:40
    "Devojčica je prodata mimo svoje volje". Kako neko moze biti prodat svojevoljno? I to jos maloletan? I to vec drugi put. A i to je samo ono sto znamo, mozda je i vise puta...
  • Milan

    18.07.2013 18:36
    Nije sramota
    Zar je sramota preneti sa sajta "Dnevnog avaza", odakle je i potekla ova vest, da su u pitanju Romi? U članku se kaže: "Inače, riječ je o romskoj porodici s adresom prebivališta na Ilidži."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.