Irinej podržao Kariće

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej posetio je Poslovni centar "Jefimija", u vlasništvu BK kompanije u Moskvi i pružio podršku porodici Karić, saopštila je BK grupa, dodavši da je poseti prisustvovao i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić.
Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej posetio je Poslovni centar "Jefimija", u vlasništvu BK kompanije u Moskvi i pružio podršku porodici Karić, saopštila je BK grupa, dodavši da je poseti prisustvovao i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić.

"Patrijarh Irinej je pružio ogromnu podršku porodici Karić u njenoj ekonomskoj borbi u vremenu teške globalne krize u kojoj, uprkos svim teškoćama, upošljavaju hiljade radnika", navodi se u saopštenju BK grupe.

Kako je preneto, patrijarh je u knjizi utisaka zapisao da je malo kompanija koje na sličan način promovišu srpsku istoriju, kulturu i tradiciju van granica Srbije, kao što to čini BK grupa.

"Sa osobitim ponosom posetio sam ovo srpsko zdanje u slavnoj Moskvi. Porodici Karić želim puno uspeha na svim poljima delatnosti. Posebno im zahvaljujem što i tako daleko od Srbije vode dnevnu borbu za opstanak kosovskih svetinja, a posebno manastira Pećke patrijaršije", zapisao je patrijarh Irinej u knjizi utisaka, prenela je BK grupa u saopštenju.

Jedan od osnivača BK Kompanije, poslanik Dragomir Karić, rekao je tom prilikom u Moskvi da je poseta patrijarha, mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i drugih sveštenika u njegovoj pratnji, velika čast za porodicu Karić i sve zaposlene u BK Kompaniji i poručio da će porodica Karić "učiniti sve da poslovni kontakti i suživot Albanaca i Srba na Kosovu što pre zažive".

"Naša borba za nasleđe Srspke Pravoslavne Crkve biće večna", zaključio je Karić, piše u tekstu.

  • MasTner

    24.07.2013 09:58
    Čudo viđeno
    Ovo ko da je studiralo na BK!
  • novosadista

    24.07.2013 09:51
    poruka Patrijarha Pavla
    Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi.

    pitam se dal je ovaj sadašnji pročitao ikada ovi poruku,ili samo gazi i gleda svoje interese
  • cure

    24.07.2013 09:24
    nama
    klincima kad smo bili mladi bilo je sve jedno da li bijemo popa ili pedera......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.