Selaković: Ispitaće se sudije kojima su predmeti zastareli

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković najavio je da će se ispitati sudije kojima su predmeti zastareli ili pred zastarevanjem i da će biti kažnjeni svi oni za koje se utvrdi da su za to odgovorni.

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković najavio je da će se ispitati sudije kojima su predmeti zastareli ili pred zastarevanjem i da će biti kažnjeni svi oni za koje se utvrdi da su za to odgovorni.

"Sada imamo dosta predmeta koji su već zastareli ili su pred zastarevanjem. Svi će biti detaljno evidentirani i postaviće se pitanje odgovornosti zašto su stajali kod istražnih sudija", rekao je Selaković za "Blic".

Ministar je kazao da sudije kontroliše Služba disciplinskog tužioca za sudije i dodao da to "nije omiljeni čovek", ali se "obraz sudijske struke najviše čuva kada same sudije kažu da neko od njih nije dobar za taj posao".

Upitan zašto nisu kažnjene sudije kojima su zastareli predmeti protiv Marka Miškovića i Predraga Markovića - Peconija, ministar je odgovorio da protiv njih nije mogao da se pokrene disciplinski postupak jer je i on zastareo. "Zato je Skupština usvojila da se sudije mogu disciplinski goniti u roku od dve godine posle načinjenog propusta u postupku koji su vodile", dodao je Selaković.

  • GaGa

    10.01.2014 10:25
    sa ovako mladim i strucnim ljudima mozemo puno da uradimo. I ministar Krstic takodje ima mladi tim oko sebe i zato dobro radi svoj posao
  • profesor

    09.01.2014 21:26
    kao profesor prava apsolutno podrzavam svaki potez ovog ministarstva
  • Kjara

    09.01.2014 21:05
    podrzavam rad ministra Selakovica. ima ogromnu volju i znanje. jedan od boljih kadrova sns-a

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

RECITE NAM: Da li vam je potreban odmor?

Dolazi vreme godišnjih odmora i sve smo nestrpljiviji da konačno predahnemo. Međutim, postoje situacije u kojima je premor toliki da ne možemo da ustanemo iz kreveta.