Protest sindikalaca 1. maja u Beogradu

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović najavio je da će članovi više sindikata organizovati u sredu 1. maja, protestnu šetnju centrom Beograda kako bi izrazili neslaganje sa predloženim Zakonom o radu čije se usvajanje uskoro očekuje.
Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović najavio je da će članovi više sindikata organizovati u sredu 1. maja, protestnu šetnju centrom Beograda kako bi izrazili neslaganje sa predloženim Zakonom o radu čije se usvajanje uskoro očekuje.

"Pozvaćemo članove i sve građane da nam se pridruže u šetnji od Trga Nikole Pašića do Slavije jer želimo da ukažemo vlastima da moraju razmišljati o zaposlenima i penzionerima prilikom usvajanja novih zakona i mera", kazao je Orbović i dodao da očekuje da će skupu prisustvovati par hiljada ljudi.

Predsednik Udruženih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak rekao je da svaki građanin Srbije koji je svestan svog socio-ekonomskog položaja, ima obavezu da 1. maja iskaže zadovoljstvo ili nezadovoljstvo.

"Tužno je poređenje po kome su zaposleni u Srbiji danas u istom položaju u kome su bili američki radnici 1886. godine kada su započeli protest za svoja prava. Kod nas se priprema pokopavanje radničkih prava a taj posao će uraditi predloženi Zakon o radu koji nema nijednu reformsku crtu. Ne možete reformisati mrtvaca a mnoge stvari u Srbiji su mrtve ili na samrti", rekao je Čanak.

On je ocenio da predloženi Zakon o radu liči na "samoubistvo" jer će njegovim usvajanjem Srbija i njeni gradjani postati još siromašniji.

  • Milan

    26.04.2014 15:01
    Sindikalni profiteri
    Što Orbović ne kaže narodu da je Samostalni sindikat prisvojio ogroman državni poslovni prostor, bez pare i dinara. Da postoje radi stotinjak funkcionera, koji žive daleko iznad standarda onih koje navodno predstavljaju, jer svu članarinu troše na svoje visoke zarade. Pola zakona o radu štiti sindikalne funkcionere, koji nemaju pojma o modernim sindikatima, već vrte pedesetak kumrovačkih fraza o pravima radnika.
  • seljak

    25.04.2014 20:35
    @sindi.kat
    Ovaj jos uvek zahebava radnicku klasu i prodaje joj maglu.
    Cova je drzavni sluzbenik,nema on nikakve veze sa radnicima osim da zivi na njihovoj grbaci i prodaje im m.uda za bubrege.
  • izgubljeni u srbiji

    25.04.2014 15:01
    zakon
    zenama ostaviti radni staz na 35 godina za odlazak u penziju










Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.