U Agenciji za privatizaciju bez pokrića trošili novac

Deset bivših direktora i njihovih zamenika Agencije za privatizaciju potrošili su za pet godina oko 100.000 evra preko službenih kartica, a da ni dinar nisu opravdali.
Deset bivših direktora i njihovih zamenika Agencije za privatizaciju potrošili su od 2008. do 2013. oko 100.000 evra preko službenih kartica, a da ni dinar nisu opravdali.

Neki od njih imali su kartice sa bonusom od 2.500 evra, neki sa 1.000 evra, koje su mesečno trošili na ručkove u najprestižnijim restoranima, putovanja, garderobu, suvenire.

Na osnovu dokumenata u koja je Blic imao uvid, zamenica bivšeg direktora Olivera Aranđelović je u maju 2013. u frišopu u Varšavi potrošila 21.500 dinara. Tri meseca kasnije u Turskoj je kupila suvenire za 26.500 dinara, dok je u Bugarskoj kupila haljinu od 6.500 dinara. U Kini je potrošila 7.500 dinara, a u beogradskim prestižnim restoranima trošila je po nekoliko hiljada dinara. Sve je platila službenom karticom.

Ona je svoje troškova pravdala "neznanjem o korišćenju službene kartice", ali i "incidentom".

"U frišopu u Varšavi jesam kupila stvari za porodicu, ali zato što zbog tehničkih problema nisam mogla račun da platim privatnom karticom. Haljinu sam morala da kupim jer sam htela da je obučem za prijem kod predsednika Bugarske. Račune u restoranima sam službenom karticom platila jer mi je bilo neprijatno da zbog ugleda Agencije čekam overene račune", kaže Aranđelovićeva i dodaje da su joj sve ove troškove odbili od zarade.

Sa druge strane, u Agenciji za privatizaciju kažu da je v.d. direktorka Agencije, Vida Uzelac, potpisala Oliveri Aranđelović upozorenje pred otkaz, upravo zbog trošenja preko službene kartice.

Prema saznanjima Blica, i od bivšeg direktora Vladislava Cvetkovića zvanično će biti zatraženo da vrati oko 1.000 evra, koliko iznosi 15 računa koje je 2013. napravio u beogradskim restoranima. Cvetković se po ovom pitanju nije odazvao novinarima.

  • margot

    24.06.2014 17:54
    Koja drzava bi mogla da ovakve stvari pokrije, dobro sto ce biti kaznjeni.
  • Neko

    24.06.2014 12:21
    @anonimus
    Ko im je dao kartice ?

    Pa mi. Izašli na izbore, glasali kako smo glasali, a oni što su izbore dobili, dobili su i pravo da postavljaju direktore po takvim i ostalim državnim agencijama i agenturama, a taj direktor po postavljenju ima pravo da kartice deli po svom nahođenju. I to je to, sve je po zakonu i prosta stvar.

    Kada budemo glasali za nekog ko će zaista i iskreno poukidati takve agencije i uz to i zilion drugih državnih jasala i jaslica, te pootpušta i one hiljade prekobrojnih primača plate koje su u sumi milionima puta veći trošak za sve nas od ovih "kartičara" - e tada više nećemo čitati ovakve tekstove.
  • Jednostavno

    24.06.2014 11:55
    objašnjenje
    Mi smo iz Srbije brale!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.