Traži se istraga o Živkovićevoj vinariji

Marjan Rističević je pozvao nadležne da istraže slučaj vinarije bivšeg premijera Zorana Živkovića.
Predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu Marjan Rističević danas je zatražio formiranje posebne komisije i pozvao nadležne da istraže slučaj vinarije predsednika Nove stranke i bivšeg premijera Srbije Zorana Živkovića.

Rističević je, ispred tog skupštinskog odbora, pozvao nadležne organe, a posebno direktora policije Milorada Veljovića, da omoguće istragu i ispitaju na koji način je Živković došao do subvencija.

Rističević je kazao da postoje sumnje da je Živković na nelegalan način 2007. godine dobio subvencije za vinograd u iznosu od 525 hiljada evra. On je naveo da je Živković podneo zahtev za subvencije, 15. aprila kada nije imao zemljište, a da je zakup za parcelu, koja je tada bila u državnom vlasništvu, urađen tek u novembru 2007. godine.

U beogradskoj opštini Rakovica, u poštanske sandučiće građana, u nedelju su ubačeni plakati protiv Živkovića, naslovljeni "Kako je Živković postao milioner", a na kojima je njegova fotografija sa vinom u ruci. U nepotpisanom tekstu tvrdi se da je lider opozicione Nove stranke "koristeći svoj položaj, dobio iz budžeta 41 milion dinara i za taj novac napravio vinograd u Krčedinu koji sad vredi 1,5 miliona evra". Navodi se da je sve to urađeno na državnom zemljištu "koje je Živković dobio u zakup po višestruko nižoj ceni od tržišne".

  • Quo vadis Serbie

    25.06.2014 08:53
    satanizacija opozicije
    Risticevicu idi na rijeliti farmu, bolje ti stoji
  • Dragan

    25.06.2014 07:47
    vic
    Marjan Rističević, kraj vica
  • 25.06.2014 06:02
    Vinarija
    Dokle više ti vinogradi, kad je sve rečeno i objašnjeno više puta? Koga je zaista interesovalo, mogao je da sazna (čak i na sajtu Nove stranke), a ovo liči već na onu : "Ne kara majka sina što se kocka, nego što se vadi"! Kad iz biografije g-dina Živkovića ne mogu ništa da "izvade" onda se sete vinograda i izmišljaju letke pune neistina, kojima se oblepljuje grad. Očito je da im predsednik Nove stranke jako "bode oči" pa pokušavaju da ga diskredituju svakodnevno!? Protiv „Rističević Company“ podneta je krivična prijava, a policija je počela istragu u decembru 2013! Šta je bilo sa tim?
    Svako ko ima "putera na glavi" treba da odgovara, ali to sa famoznim vinogradima je već jasno i vrapcima na grani!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.