Krstić: Rebalans budžeta do jeseni

Ministar Lazar Krstić izjavio je da je zbog poplava zapostavljeno donošenje ekonomskih mera, kao i da veruje da će do septembra biti usvojen rebalans budžeta.
Ministar Lazar Krstić izjavio je da je zbog poplava zapostavljeno donošenje ekonomskih mera, kao i da veruje da će do septembra biti usvojen rebalans budžeta.

On je naveo da će rebalans biti usvojen kada se završi procena štete od poplava i procena efekta poplava na budžet, odnosno krajem avgusta ili sredinom septembra.

Krstić je govoreći drugog dana 14. Ekonomskog samita naglasio da njegovo ministarstvo oko procene štete razgovara sa svetskom bankom i EU, a oko procene efekata poplava na budžet sa MMF. Ministar je dodao da očekuje da će na jesen biti potpisan trogodišnji stend baj aranžman sa MMF. Krstić je rekao da uprkos kašnjenju zbog poplava, ciljevi ostaju isti.

Krstić je rekao da se preliminarne procene ministarstva finansija, vezano za privredni rast, kreću od minus 0,5 do nula odsto, ali je precizirao da se čeka i da proradi Tamnava B i da se sumiraju posledice poplava vezane za EPS. Krstić je podvukao da se šteta u elektroenergetskoj infrastrukturi može porediti sa štetom u ostaloj infrastukturi - poljoprivredi i domaćinstvima i dodao da će podaci o konačnoj proceni štete biti dostupni 9. jula. On je naglasio da je za bilo kakvi privredni rast u budućnosti preduslov fiskalna konsolidacija i privatizacija.

  • panonius

    24.06.2014 13:54
    suvi genije
    Poplave... i eto ti pokriće i opravdanje za sva s.anja koja nam se generalno dešavaju. Genije , za prosipanje ovakve filizofije nisi trebao dolaziti iz SAD. Valjda bi i neki domaći normalan ladno konstatovao iste te stvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.