Ješić smenjen zbog pregovora DS sa Tadićem?

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je da potpredsednik vlade Goran Ješić nije razrešen dužnosti zbog moguće saradnje DS-a sa NDS-om u Vojvodini, već da je Ješić ostavku javno podneo.

Lider DS i predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je da potpredsednik vlade Goran Ješić nije razrešen dužnosti zbog moguće saradnje demokrata sa NDS u Vojvodini, već da je Ješić ostavku javno podneo još 17. juna.

- Postoji javna ostavka. On je jasno rekao da od 17. juna nije deo pokrajinske vlade. Za ostavku sam saznao iz medija i sa društvenih mreža, a jedna administracija ne može tako da funkcioniše - rekao je Pajtić. Upitan da li postoji formalna ostavka, predsednik pokrajinske vlade je rekao da je nevažno da li ona postoji u pisanoj formi i da je Ješić javno rekao da mu je 17. juna poslednji dan u pokrajinskoj vladi.

- Ako kažete da se ostavka nalazi na stolu predsednika vlade, onda je nevažno da li papir postoji - kaže Pajtić. On je rekao da novi sekretar nije izabran, jer su pregovori u vezi sa rekonstrukcijom vlade u toku i da će to zavisiti od budućih razgovora sa strankama koje bi trebalo da budu deo koalicije.

Pajtić je naveo da su formirani timove za razgovore i da nije dobro što NDS i LSV nisu isključili mogućnost saradnje sa SNS. Upitan kako će učešće NDS u vladi Vojvodine izgledati članovima DS iz Vojvodine koji su odlučili da ostanu u DS, a ne da pređu kod Borisa Tadića, on je odgovorio da je pokrajinski odbor jednoglasno doneo odluku da se uđe u razgovore sa NDS.

- Ne zbog toga što smo zadovoljni načinom kako je formirana NDS i trenutkom formiranja. Mi smo bili opredeljeni da se vlada rekonstruiše na nivou onih partnera koji su sarađivali. Budući da Liga insistira da NDS bude deo te celine, mi smo to prihvatili. Nemamo nameru da koaliciju pravimo sa drugima - rekao je lider DS.

Formiranje koncentracione vlade za Pajtića predstavlja "politički bućkuriš", jer bi se u njoj našle SNS i DS S, što je, kako kaže, programski neodrživo. Kada će biti završena rekonstrukcija, Pajtić nije mogao da precizira, ali je rekao da tempo razgovora zavisi od svih učesnika.

Ješić: Smenili su me da bi sarađivali sa Tadićem

Smenjeni potpredsednik pokrajinske vlade Goran Ješić prethodno je izjavio da se njegovo smenjivanje može objasniti početkom pregovora vojvođanskog premijera Bojana Pajtića o ulasku u Vladu Vojvodine Nove demokratske stranke Borisa Tadića. "Ja Tadića ne vidim kao partnera Demokratske stranke i ne mislim da je to politika koja DS može da vrati na put lidera, pre svega opozicije, a posle toga i nekoga ko treba da vodi državu", rekao je Ješić.

On je naveo da je reč o političkoj trgovini, jer Miloš Gagić i oni koji su napustili DS traže svoja mesta i funkcije, i dodao da je cilj te trgovine da se kako-tako sačuva većina do kraja mandata, te da je reč samo o ličnim interesima. Ješić je naveo da ne odustaje od DS-a, posebno jer se najveći broj odbora ne slaže sa politikom da Tadić bude budući partner demokrata.

  • margot

    03.07.2014 20:10
    Na kraju ispada da Jesic nije ni podneo sam ostavku, Pajtic ga oterao kako ne bi bilo prepreka da bude u koaliciji sa tadicem. Covek ne bira sredstva kako bi ostao na vlasti.
  • Sima

    03.07.2014 16:35
    procenat
    Svi zajedno nemaju ni 7% (ds, nds i lsv) na nivou Vojvodine a drze 100% vlasti, bem ti drzavu. Hostapleri.
  • NS2

    03.07.2014 15:22
    STO "NE GOVORITE ISTINU"
    Aloooo ko god da je pisao ili je bio van Srbije ili nije citao 20PUTA izjavu Jesica "DA AKO PAJTIC POBEDI U DS-U DA ON NECE VISE BITI U VLADI VOJVODINE" !
    Aloooo ovo je istina i manite se SENZACIJA !
    Da necete ovo objaviti ali gde je tu onda demokratski Forum ????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.