Osude brutalnog napada na urednika Foneta

Urednik Novinske agencije FoNet Davor Pašalić (55) u noći između srede i četvrtka, oko 1:00 posle ponoći, teško je u dva navrata pretučen na Novom Beogradu, u blokovima 22 i 23, nedaleko od zgrade u kojoj stanuje.
Urednik Novinske agencije FoNet Davor Pašalić (55) u noći između srede i četvrtka, oko 1:00 posle ponoći, teško je u dva navrata pretučen na Novom Beogradu, u blokovima 22 i 23, nedaleko od zgrade u kojoj stanuje.

Pašalića, koji se pešice vraćao kući, kod Vojnomedicinskog centra presrela su trojica nepoznatih mladića i od njega zatražili novac, preteći mu da imaju pištolj. Kada je odbio da im da novac, počeli su da ga tuku rukama i nogama i pri tome mu zadali više od 30 udaraca.

Dok su ga tukli, napadači su vikali da je "ustaša i Hrvat". Kada su prestali da ga udaraju i otišli, Pašalić je ustao sa zemlje i krenuo prema zgradi u kojoj stanuje. Usput su mu prišla dvojica starijih, takođe, nepoznatih mladića i počeli se raspitivati o napadu. Jedan mu je dao papirne maramice da obriše krv s lica i zajedno s njim prešli su most preko autoputa.

Na drugom kraju mosta, međutim, ponovno su ga dočekala trojica napadača i opet počela da ga tuku, uz povike "ustašo" i pretnje da imaju pištolje, dok su se dvojica starijih izmakli u stranu i sve to posmatrali.

Pašalić je uspeo da se udalji, okrvavljen je došao do stana, presvukao se, otišao u Urgentni centar, koji nije bio dežurni, pa su ga poslali na Vojnomedicinsku akademiju. Tamo su mu sanirane teške povrede glave, posle čega je dao izjavu policijskoj patroli koja je tu bila.

Pašalić je zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba i ima modrice po celom telu.

Agencija FoNet osuđuje brutalni napad na svog urednika i zahteva hitnu akciju policije i tužilaštva kako bi napadači što pre bili pronađeni i kažnjeni. Ova agencija očekuje da istraga najhitnije utvrdi "motive ovog bezumnog nasilja, budući da su napadači, osim pokušaja iznude novca, Pašalića najgrublje vređali na nacionalnoj osnovi".

Agencija FoNet upozorava na kontinuitet pretnji i napada na novinare u Srbiji, koji su godinama iz različitih razloga izloženi brutalnom nasilju.

Nezavisno udruženje novinara Srbije takođe je osudilo ovaj napad i zahteva od policije da napadači budu što pre identifikovani i najstrožije kažnjeni.

Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo je svedoke da dostavljanjem informacija policiji pomognu u rasvetljavanju ovog slučaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.