Pritvor za policajca Ajhingera koji je ranio maloletnike

Policajcu Alenu Ajhingeru (1990) iz Laćarka, kome se pripisuje nanošenje povreda iz vatrenog oružja trojici mladića iz Veternika istražni sudija odredio je pritvor.
Policajcu Alenu Ajhingeru (1990) iz Laćarka, kome se pripisuje nanošenje povreda iz vatrenog oružja trojici mladića iz Veternika istražni sudija odredio je pritvor.

Kako piše ''Dnevnik'', osumnjičeni nije izneo odbranu, nego se branio ćutanjem. Kako je objasnila sudija Ankica Kurjački, pritvor mu je određen zbog mogućeg uticaja na svedoke, ali i zbog okolnosti pod kojim je počinjeno krivično delo koje mu se pripisuje. ''Pri tome, uzeto je u obzir da je pucano iz vatrenog oružja u grupi, da je bilo više prisutnih i oštećenih, te da je za ovo krivično delo zaprećena kazna duža od deset godine zatvora'', objasnila je Kurjački.

Ajhinger koji radi u Policijskoj upravi iz Sremske Mitrovice, u nedelju rano ujutru bio je u civilu i nije bio na dužnosti. Posle opšte tuče u klubu ''Eks'' na Spensu on je pucao i ranio trojicu mladića iz Veternika, od kojih dvojica maloletnici. Jedan od njih je sin bivšeg šefa veterničkog klana Nenada Opačića. Teško povređeni M. O. i G. A. i dalje se nalaze u životnoj opasnosti, dok je Srđan M. zadobio lakše povrede.

  • Nije OK

    22.06.2010 20:03
    Šta ako je u pitanju samodbrana?
    Zar nisu ti "maloletnici" to veče napali, maltretirali i pretukli gomilu ljudi, a onoj sirotoj devojci izlomili vilicu i zube...
    Šta ako je taj mladić (policajac)pucao u samodbrani? Možda je i bio predmet napada zato što i jeste policajac?
    Ti "maloletnici" jako dobro znaju da su maloletnici kada im se sudi i kada treba da se toleriše nasilje čopora "pedigriranih" maloletnika! Ali kad su u čoporu i na slobodi onda su svirepe i besne životinje.
    Dokle bre više? Trebalo je da puca i ako nije bio ugrožen - treba više da se uvede red u NS. Tom policajcu dati orden za dobar posao, a "maloletnike" kod ćaće na prevaspitavanje.
  • h

    22.06.2010 10:37
    on ce dobiti vise od 10 godina zato sto je pucao, a nije ubio, a dragan racic dobija 5 god jer je ubio dvoje ljudi mrtav pijan i nadrogiran?

    gde je logika?

    ne branim pandura, kriv je 100%, al opet... rupe u zakonu su neizostavne (u prevodu mito i korupcija).

    a to nije kafic, to je klub, oni imaju pravo da rade od 10-3, a to sto se toci alkohol maloletnicima... pa to je vec problem koji postoji od kulina bana, nije prvi slucaj :P
  • Veteran

    22.06.2010 10:02
    Zasto zato
    Kakva nam je država, takav nam je i odnos prema deci, takav nam je odnos prema maloletnicima takva nam je i policija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.