Udovički: Pojačani nadzor lokalnih samouprava

Potpredsednica Vlade Kori Udovički najavila je pojačani nadzor i inspekcijsku proveru u lokalnim samoupravama.
Potpredsednica Vlade Kori Udovički najavila je pojačani nadzor i inspekcijsku proveru u lokalnim samoupravama.

Ona je nakon sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave i javnih preduzeća u Raškom okrugu izjavila da su finansijske teškoće veliki problem tih opština zato što kada se jednom nagomilaju, teško se rešavaju. Ona je rekla da svaka investicija koja treba da se realizuje u opštini zahteva izdavanje dozvola i saradnju u nadležnosti različitih resora.

Ona je dodala da mora da se promeni ponašanje da se urgentni problemi građana i privrede odlažu po nahođenju javnih preduzeća. "To je nedopustivo i mora da se uredi. Pre svega potreban je pojačan nadzor i inspekcije koje će nadgledati kojom brzinom i na koji način svaki deo sistema odgovara na potrebe razvoja lokalnih samouprava", rekla je Udovički.

  • panonius

    26.07.2014 06:51
    a do sada ??
    A šta su te famozne inspekcije do sada radile ???
    Ako hoćemo da prosipamo filozofiju i znanje , hajde prvo da vežbamo na temu ODGOVORNOST za svoj rad (naravno i eventualne SANKCIJE za sve) a ne da pokušavamo rešiti problem od kraja repa. I opet neće se ništa rešiti ... Mlitavo bre !!
  • VladaN

    25.07.2014 20:00
    Odmah,,,
    ...dođite u NS. Manite se Raške. Posle Zrenjanin i tako redom. Više da neko otvori oči velikom vođi i da uvidi kakva bratija se skriva iza njegove apsolutističke pojave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.