Kruševac: Krivična prijava zbog trovanja pasa

Organizacija za zaštitu i prava životinja ORPAK, podnela je javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe koja je u noći između subote i nedelje otrovala šest pasa u Ćićevcu.
Organizacija za zaštitu i prava životinja ORPAK, podnela je javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe koja je u noći između subote i nedelje otrovala šest pasa u Ćićevcu.

"Javnom tužilaštvu u Kruševcu i Odeljenju za veterinu Ministarstva poljoprivrede podneli smo prijave i protiv Komunalne inspekcije u Ćićevcu kao i predsednika opštine jer nisu reagovali na pozive građana da izađu i uklone mrtve pse sa ulice, pa su tela pasa stajali na ulici duže od 24 sata i tako predstavljali opasnost po zdravlje građana", rekla je za predsednica ORPAK-a Lela Bucek.

U ORPAK-u sumnjaju da je pse otrovala ista osoba koja je to činila nekoliko puta u prethodnih godinu dana. Dva leša otrovanih pasa pronađena su u nedelju na autobuskoj stanici u Ćićevcu a još četiri u obližnjem parku, na železničkoj stanici i na ulici.

Radnici komunalnog preduzeća su leševe pasa u ponedeljak pre podne stavili u džakove koje su dan kasnije predati Zoo službi JKP "Kruševac".

U Opštini Ćićevac ističu da leševe pasa nisu mogli da sklone sa ulice u nedelju jer tog dana nisu radile inspekcijske službe i komunalno preduzeće "Razvitak".

  • pera

    06.08.2014 14:44
    ..
    A hoce i u Novom Sadu da se podigne optuznica protiv NN (al sigurno ne zaposlenih u Gradskoj kuci) nalogodavaca za proslogodisnje masovno trovanje pasa? :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija