Čedomir Jovanović ne sluša stranku

Stranački organi LDP tražili su od Čedomira Jovanovića da radi na formiranju novog liberalnog opozicionog bloka samo sa Novom strankom i pokretom Dosta je bilo.

Stranački organi LDP tražili su od Čedomira Jovanovića da radi na formiranju novog liberalnog opozicionog bloka samo sa Novom strankom i pokretom Dosta je bilo.

Kako su "Danasu" rekli funkcioneri te stranke, oni su od Jovanovića zahtevali da odmah prekine trenutne razgovore o objedinjavanju opozicije sa predsednikom demokrata Bojanom Pajtićem, liderom Nove demokratske stranke, Borisom Tadićem, kao i Veroljubom Stevanovićem, predsednikom stranke Zajedno za Šumadiju.

Problem je, međutim, u tome što se Čedomir Jovanović oglušio o te zahteve svojih najviših funkcionera sa namerom da nastavi da radi na okupljanju opozicije oko Pajtića i Tadića. "Jovanović koristi svoj autoritet lidera partije i ne želi da posluša volju skoro svih članova Političkog saveta i opštinskih odbora partije. Njegovi izgovori se zasnivaju na navodnoj želji da ne doprinosi još većem raslojavanju u DS i sukobima koji su aktuelni u stranci demokrata", ističu  sagovornici u LDP koji su želeli da ostanu anonimni.

Objašnjavajući razloge zbog kojih smatraju da bi odmah trebalo prekinuti sve kontakte u vezi sa objedinjavanjem opozicionog bloka sa Pajtićem, Tadićem i Stevanovićem, navode njihovu iskompromitovanost dugogodišnjim prisustvom u političkom životu i vlasti.

"Kakav bismo mi kao opozicija imali kredibilitet da kritikujemo aktuelnu vlast sa predstavnicima poput Borisa Tadića i Bojana Pajtića. Da bi nas građani shvatili ozbiljno i dali nam podršku, moramo da nastupamo sa neuprljanim ličnostima, koji nisu bili na vlasti i prokockali svoje šanse", zaključuju sagovornici lista.

  • 19.09.2014 14:31
    Bicepsi
    Čedu sam 1996 kao ljutog opozionsrs videla u Maderi, kako telefonira mobilnim telefonom i ruča u ovom skupom restoranu. !!??
    Od 1996 Ćeda je "napredovao " finansijskji, Fidelinku je oterao u stečaj i kupio je za tepsiju ribe.Fidelinka je sada profitabilna.
    Sada je bogat kao Krez ali se nada da će zaraditi još ako se opozicija objedini.
    Čedu su "pročitali " Pešić, Srbljanovič, Samardžić, Prokić, Đurić, Maraš, a sada je vreme da ga pročita stranka i da pokuša bez njega.
  • 19.09.2014 14:01
    @za saleta
    Jel mislis na Jelica i B.Ilica
  • za Saleta

    19.09.2014 13:22
    za Saleta
    Za Cedomira Jovanovica je sve jasno, kad je bio u otporu i DOSu primao lovu iz inostranstva, kad je bio u vladi i bio u centru moci "odradio" nekoliko privatizacija i to je to. Politički tajkun i profiter. U Kini takve osudjuju na smrt. Nije on jedini ima ih jos nekoliiko desetina ali valjda će narod dići kuku i motiku.
    A i ima ih i u NS kao npr neki bivsi direktori upropastenih preduzeća. Zna se to i nema nikakve enigme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.