Novi ISIS grafiti na manastiru Visoki Dečani

Na kapiji manastira Visoki Dečani jutros su se pojavili novi grafiti ISIS - "Islamska država Iraka i Sirije" i AKSH - "Albanska nacionalna armija", rekao je iguman manastira Sava Janjić.
Na kapiji manastira Visoki Dečani jutros su se pojavili novi grafiti ISIS - "Islamska država Iraka i Sirije" i AKSH - "Albanska nacionalna armija", rekao je iguman manastira Sava Janjić.

Iguman Visokih Dečana je na svoj Tviter profil postavio i fotografiju na kojoj se vidi grafit ispisan crvenom bojom - ISIS i AKSH i napisao: "Jutros smo primetili još jedan ISIS natpis na manastirskoj kapiji mnogo bliže crkvi. Sramota".

Juče su na pomoćnim objektima u manastirskom imanju u Dečanima ispisani grafiti "ISIS - Islamska država Iraka i Sirije", Kalifat dolazi, Oslobodilačka vojska Kosova (UČK), Albanska nacionalna armija (AKSH).

Janjić je sinoć u izjavi Tanjugu rekao da su monasi zabrinuti i šokirani zbog pretećih grafita na objektima u manastirskom imanju i da očekuju još intenzivnije mere bezbednosti od strane Kfora i kosovske policije.

Dodao je da su monasi šokirani i veoma zabrinuti. I do sad su se suočavali s pretnjama, ranatiranjem, UČK grafitima, naveo je Janjić, ali ovaj incident pokazuje novi nivo pretnje i opasnosti koja ih okružuje.

Na pomoćnim objektima u manastirskom imanju u Visokim Dečanima danas su ispisani grafiti "ISIS - Islamska država Iraka i Sirije", Kalifat dolazi, Oslobodilačka vojska Kosova (UČK), Albanska nacionalna armija (AKSH).

Najbliži grafiti su na baštenskoj kućici, koja se nalazi na oko 300 metara od manastirske crkve, dok su ostali ispisani po objektima u krugu od oko 500 metara.

  • v

    13.10.2014 17:14
    nisam znao da albanci slušaju isis?

    https://www.youtube.com/watch?v=rWjhxnVcmgg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.