SNS: Hitno smanjiti finansiranje stranaka iz budžeta

Srpska napredna stranka saopštila je da će Skupštini predložiti da usvoji po hitnom postupku izmene zakona kojim bi se finansiranje političkih stranaka iz budžeta smanjilo za 35 odsto.
Srpska napredna stranka saopštila je da će Skupštini predložiti da usvoji po hitnom postupku izmene zakona kojim bi se finansiranje političkih stranaka iz budžeta smanjilo za 35 odsto.

SNS će u toku sledeće sedmice predložiti Skupštini Srbije da po hitnom postupku usvoji izmene Zakona o finansiranju političkih partija, kojim bi se sredstva iz budžeta, namenjena finansiranju političkih partija, smanjila za 35 odsto, saopštila je danas ta stranka.

SNS poručuje građanima da će preduzeti sve neophodne mere da bi Srbija postala poštena, pristojna i moderna država i da će donositi odluke isključivo za bolju budućnost građana Srbije, a ne za puniji novčanik svojih stranaka, kako su to činili drugi do 2012. godine, navodi se u saopštenju.

Sadašnji Zakon o finansiranju političkih partija, podsećaju, donet je 2011. godine, za vreme vladavine Demokratske stranke.

  • Svan

    27.10.2014 01:17
    Potvrda se ova vlada namerava da dosledno sprovede politiku stednje. Stedece se i na finansiranju politickih partija.
  • Spas

    26.10.2014 17:06
    hik
    Setio se neko brate da im se previse davalo, a dfa se ja pitam jos bi im smanjili. ovi zakoni sto su zutaći donosili su samo za njih pravljeni kao da su kornjače i meduzalemi, srećom propadoše.
  • Konacno

    26.10.2014 17:05
    Jes
    Dobro je da se ovakve strvari počnu raditi i da se pare vise ne bacaju na neradnike i partijaše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.