Antić: Cela Srbija duguje za gas

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je da u Srbiji ne postoji niko ko ne duguje Srbijagasu za isporučen gas.
Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je da u Srbiji ne postoji niko ko ne duguje Srbijagasu za isporučen gas.

On je naglasio da se mora dati još malo vetra u leđa tom javnom preduzeću.

"U Banatskom dvoru imamo uskladišten gas u vrednosti 100 miliona evra, ali moramo još malo dati vetra u leđa Srbijagasu dok ne sredimo stvari u hemijskoj industriji i ne dođemo do toga da svi imaju obavezu da plate gas i struju", rekao je Antić u parlamentu.

Cela Srbija duguje za gas, a na današnji dan jedino Beogradske elektrane ne duguju Srbijagasu ni dinar za gas, sam određenog manjeg duga za kamate, precizirao je minstar. On je dodao da je lako kritikovati menadžment, ali da nije lako upravljati tim kompleksnim sistemima.

Uz ocenu da ne bi voleo da ga neko pogrešno razume i shvati kako štiti svog stranačkog kolegu Dušana Bajatovića, koji rukovodi Srbijagasom, Antić je rekao da je Ministarstvo uspelo da sa Energetskom zajednicom napravi plan rada koji će sadržati i finansijsku konsolidaciju tog preduzeća.

"Danas radimo u pravcu da se stvari u Srbijagasu dovedu do nivoa da taj sistem ude efikasniji i da bolje posluje. Srbijagas funkcioniše u teškim uslovima i plaća cenu mnogih procesa u društvu i to više godina unazad", zaključio je Antić, koji u Skupštini učestvuje u raspravi o amandmanima na predloženi rebalans budžeta i prateće zakone.

  • makijaveli

    27.10.2014 09:47
    braca
    Pa zasto braca Rusi ne oproste neke dugove, kao sto su nekim drugim zemljama radili?! Ne , oni odavde samo odvlace, kao usisivac !
  • 26.10.2014 20:06
    Ja ne dugujem za gas a on ako je duzan neka govori u svoje ime!
  • 26.10.2014 19:16
    Gas nikad nije bio lošiji.
    Zašto i dalje raste cena gasa u Srbiji, dok je u svetu cena pala nekoliko puta za redom ?
    Zašto je Baja uljujkan u unormnu platu, i to ne samo jednu, a pritom je i dalje nedodirljiv ?
    Skandal koji traje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.