Apelacioni sud smanjio kaznu Darijanu Musiću

Darijanu Musiću, ubici Vladislave Červenko, smanjena je zatvorska kazna sa 40 godina na 35, presudom Apelacionog suda u Novom Sadu.

Darijanu Musiću, ubici Vladislave Červenko, zatvorska kazna smanjena je sa 40 godina na 35 godina, presudom Apelacionog suda u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju, sud je delimično usvojio žalbe Musićevih branilaca i osudio ga na kaznu zatvora od 35 godina u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru u kom ostaje do upućivanja na izdržavanje kazne. Sud kaže da je istovremeno odbijena kao neosnovana žalba odbrane, jer je ovaj sud našao da je Musić kriv zbog teškog ubistva i da je Vladislava Červenko ubijena na svirep način.

- Veće ovog suda našlo je da su sve okolnosti izvršenja dela pravilno utvrđene u prvostepenoj presudi Višeg suda u Novom Sadu. Preispitujući odluku o kazni, Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud propustio da ceni da je okrivljeni u vreme izvršenja dela bio smanjeno uračunljiv, što uz njegovo zdravstveno stanje i porodičnu istoriju nasilja u porodici, utiče na stepen njegove krivice, pa ga je uz postojanje svih drugih otežavajućih okolnosti osudio na kaznu zatvora u trajanju od 35 godina. Ovako odmerena kazna zatvora u skladu je sa svim aspektima njegove ličnosti kao učinioca i težinom krivičnog dela koje je učinio, pa je sud i pored činjenice da je okrivljeni mlad čovek našao da je ova višedecenijska kazna zatvora potrebna i dovoljna da se ostvari svrha kažnjavanja - navodi se u saopštenju suda.

Podsetimo, Darijan Musić je 17. juna u Višem sudu u Novom Sadu na ponovljenom suđenju osuđen na 40 godina zatvora, zbog optužbe da je sa umišljajem, na svirep način, 12. novembra 2012. u svom stanu u Fruškogorskoj ulici ubio svoju devojku Vladislavu Červenko.

Prethodno je bio osuđen na 35 godina, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu, zbog proceduralnih grešaka.

  • 19.12.2014 09:59
    Ništa dok ne krenu da hapse sudije i advokate.
  • Ronac

    19.12.2014 07:46
    35 ili 40, ne znam koliko mu znači razlika.
  • swissonline

    18.12.2014 23:32
    i 40
    godina je bilo premalo za ono sto je ucinio! trebao bi i sudija da mu pravi drustvo u zatvoru! j...m ti drzavu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.