Pastor: Vojvodina je mesto sukoba

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ocenio je da su u Vojvodini prisutni politička sukobljavanja i ostrašćenosti kakvih nije bilo ni devedesetih godina prošlog veka.
Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ocenio je da su u Vojvodini prisutni politička sukobljavanja i ostrašćenosti kakvih nije bilo ni devedesetih godina prošlog veka.

U intervjuu novosadskom Dnevniku on je naveo da su u protekle dve i po godine ti sukobi eskalirali do te mere da "danas Srbija nije zemlja dogovora", nego je pre svega "zemlja političkog sukobljavanja".

"Nažalost i Vojvodina je skliznula u drezgu i šaš neverovatnog sukobljavanja", rekao je Pastor, ocenjujući klimu u kojoj se odvijao rad pokrajinske skupštine u aktuelnom sazivu.

Odgovarajući na pitanje zbog čega je takvo stanje, Pastor kaže da je to zato što se koriste praktično sva sredstva za dokazivanje moći.

"Mislim da su uoči izbora 2012. godine otvorene brane za neke pojave koje nisu bile karakteristične za političko područje ili ambijent u Srbiji i Vojvodini", istakao je i dodao da od tog vremena "dolazi do neverovatne grubosti ukupnog političkog javnog govora".

Pastor je rekao da su i oštri napadi na njega, koji su u poslednje vreme stizali od lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka, posledica te otvorene brane o kojoj govori i dodao da ne želi na te napade da reaguje i da na njih uzvraća.

"Ne zanimaju me ni kvalifikacije ni uvrede, ni bilo šta drugo", rekao je Pastor i naglasio da SVM nema problema sa poslanicima LSV-a, već da poslanici Lige imaju problema sa sopstvenim predsednikom.

  • 17.02.2015 19:49
    hawk
    Keep your hands down when you talkin' to a boss!!!
  • Vojvodina Republika

    17.02.2015 17:30
    Potpis ovog komentara nudi trajno rešenje za ovakve nebuloze...a to rešenje dolazi..uskoro...
  • 17.02.2015 15:39
    Ma nije valjda?
    Recite to svom koalicionom partneru na republičkom nivou Aleksandru Vučiću, g. Pastor. Vučić je etalon za mržnju i ništa sem mržnje ga ne karakteriše u politici. Nikad nijedna konstruktivna ideja, nikad pružena ruka - samo histerija, pretnje, uvrede i klevete protivnika, neprijatelji na sve strane. I sad se čudite?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina