Psi izujedali inženjerku na radnom zadatku

Jasnu Subakov, šumarsku inženjerku u Javnom komunalnom preduzeću "Komunalac" iz Bečeja, juče su izujedala dva velika psa.

Jasnu Subakov, šumarsku inženjerku u Javnom komunalnom preduzeću "Komunalac" iz Bečeja, juče su, dok je premeravala zemljište koje je njeno preduzeće trebalo da pošumi sa salaša na Poljaničkom putu, od kojeg je ona bila udaljena nekoliko stotina metara, čiji je vlasnik I.S, napala i izujedala dva velika psa – rotvajler i šarplaninac.

Inženjerki Subakov psi su naneli teške telesne povrede, a iz njihovih čeljusti spasao ju je slučajni prolaznik i pozvao hitnu pomoć koja je ženu odvezla u Urgentni centar u Novom Sadu.

Od direktora JKP "Komunalac" Norberta Kovača stigla je potvrda da je vlasnik salaša I.S. priznao da je kapija njegovog imanja bila otvorena i da su njegovi psi izujedali  inženjerku Subakov.

Kovač je za RTV rekao da će od nadležnih organa i veterinarske inspekcije zahtevati da se nad psima sprovedu odgovarajuće zakonske mere.

Policija je tekođe obavila uviđaj i čeka se njeno saopštenje.

  • 23.02.2015 13:15
    Миљојко
    Што волим кад се јаве ови што им деца одрастају уз кучеће длаке, бале и фекалије, па кад почну да нам соле памет како је то здраво..
  • v

    21.02.2015 21:26
    @park - @V
    Trebao bi znati da si, ako ne iz humanih razloga, onda po zakonu O dobrobiti zivotinja (clan 21. stav 3), obavezan da pse pustas sa lanca ili iz boksa s vremena na vreme u toku dana da se slobodno krecu. Imas tri psa, a mozda ne bi trebao ni jednog.
    Sto se tice potrencijalne opasnosti, problem je u vaspitanju, a ne u drzanju pasa. Pas koji je vaspitan kako treba nije pretnja za bilo koga. Pas koji je zlostavljan ili ucen da napada, pretnja je svakome, pa cak i kad je vezan. Nije u prirodi psa da napada coveka i svaki pas koji ispoljava agresiju, ucen je od strane coveka, svesno ili nesvesno. Prema tome, problem je uvek u ljudima. Da ne spominjem pse lutalice, koje mnogi cesto spominju kao problem. Kao su svojom voljom na ulici, kao da ih niko nije neljudski izbacio. Pa su im i za to krivi oni koji vole pse sto ih ne 'vode kuci', a ne onaj ko ih je isterao.
    Zasto je u ovoj drzavi uobicajen stav da oni dobri, vredni i savesni treba da rade tudji posao, dok im lenje, neobrazovane i priglupe guzonje dele lekcije i daju zadatke.


    e ovako nešto može da kaže samo neko ko nikada nije ni prošao pored psa a kamoli da ga ima?pa čoveče gde da ga puštam da se slobodno šeta po ulici možda??? jel si pročitao da imam boks koji je mini hipodrom.kao osoba koja seo život (40) godina ivi sa psima imam puno pravo na naučim vas stručnjake o ovoj tematici a to je da ja znam kad psu treba šetnja a kada odmor.ja dišem sa njima i niko ali niko ne može da mi priča kako se postupa sa psima!moji jesu dresirani ali ja ih nikada takao nisam i ne držim ih na lancu i za tvoju informaciju ,da redovno ih šetam i istrčavam (ja na bajk a oni sipred mene na povodac)tako da idi gledaj cezara milana i ćuti leba ti!
  • 20.02.2015 18:16
    xxxx
    Jasna nije usla na imanje ako ste dobro procitali sta pise,ja sam radnik jp komunalca samo da kazem ona je isla da premeri zemljiste gde ce se saditi red drveca za posumljavanje.znaci nije usla na imanje da bi se drvece tamo sadilo vec pored puta.tako da neki koji misle da je usla nisu informisani dobro.ja kerove ne krivim mada ako su kerovi krvolocni i ne daj boze stvarno opasni,treba sprovesti po zakonu ko u inostranstvu.kerove oduzeti od vlasnika pa ako je moguce udomiti a vlasnika kazniti za nemarluk

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina