Vojvodina iskoristila 93 odsto sredstava za prekogranične projekte

Od ukupnog broja projekata prekogranične saradnje u Srbiji, čak 86 odsto je u Vojvodini.
Od ukupnog broja projekata prekogranične saradnje u Srbiji, čak 86 odsto je u Vojvodini.

Kako navode iz Pokrajinske vlade, Vojvodina je utrošila 93 odsto raspoloživih sredstva zahvaljujući "jakim institucionalnim kapacitetima".

Pokrajinska vlada je danas podržala nastavak realizacije programa edukacije zaposlenih u pokrajinskim, gradskim i opštinskim institucijama i organizacijama civilnog društva, u okviru specijalističkog programa "Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove".

Cilj tog programa je da se u narednih sedam godina, kada se očekuje da će Srbija postati punopravna članica Evropske unije, više od hiljadu ljudi u pokrajinskim, gradskim i opštinskim institucijama i organizacijama civilnog društva, obuči za upravljanje regionalnim razvojem kroz evropske fondove, navodi se u saopštenju sa sednice Pokrajinske vlade.

Ocenjuje se da će se na taj način i ubuduće zadržati visok nivo korišćenja sredstva iz evropskih fondova koji su sada na raspolaganju ili će biti na raspolaganju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina