FOTO: Policija ponovo zaustavila traktoriste, put kod Bačke Topole delimično blokiran

Grupa nezadovoljnih poljoprivednika zaustavljena je i danas na magistralnom putu Subotica - Bačka Topola, kod izlaza iz sela Žednik, zbog čega je taj put delimično blokiran za saobraćaj.
Grupa nezadovoljnih poljoprivednika zaustavljena je i danas na magistralnom putu Subotica - Bačka Topola, kod izlaza iz sela Žednik, zbog čega je taj put delimično blokiran za saobraćaj.

U pitanju su poljoprivrednici koji su pre tri dana pokušali da sa traktorima održe protestnu vožnju do Beograda, ali ih je u tome sprečila policija.

Na ovoj lokaciji se trenutno nalazi oko 20 traktora. Prisutna je i policija koja preusmerava saobraćaj na alternativne pravce. Atmosfera na ovom mestu je mirna, protest protiče bez incidenta, propuštaju se hitni slučajevi, a ostala vozila na svakih pola sata do 45 minuta.

Poljoprivrednici su rekli da ne odustaju od svojih zahteva, a to su povlačenje nacrta izmena zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure, kao i smena ministarke poljoprivede Snežane Bogosavljević Bošković.

Nezadovoljni poljoprivrednici već tri dana iz raznih mesta u Vojvodini pokreću svoje traktore u nameri da održe protestnu vožnju ka Beogradu, ali ih policija zaustavlja. I noćas su organizovana dežurstva, a paori su najavili da će, ukoliko im i dalje bude zabranjen dolazak u Beograd, voziti po vojvođanskim putevima.

Desetak vojvođanskih poljoprivrednika juče je u traktorima i u pratnji policije došlo do Skupštine Srbije. Oni su predali zahtev da se predložene izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu povuku iz skupštinske procedure. Ipak, većinu paora su u pokušaju da stignu traktorima do Beograda sprečili kordoni policije.

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da je Predlog izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu rađen u dogovoru i konsultacijama sa udruženjima poljoprivrednika i da ona ne zna razlog zbog čega oni protestuju. Kako je juče tekao protest možete pročitati OVDE.

  • sk -13

    27.11.2015 09:01
    Za nepismene !
    Izgleda da nasi uvazeni gradjani u skolama uce samo strani jezik , sto se tice naseg maternjed totalno su nepismeni ! Vuk je davno rekao " piši kao što govoriš i čitaj kao što je napisano ". Pa da ponovimo čitaj kao što je napisano . Ako u novinamna pise "Nezadovoljni poljoprivrednici već tri dana iz raznih mesta u Vojvodini pokreću svoje traktore u nameri da održe protestnu vožnju ka Beogradu, ali ih policija zaustavlja". Sta sada tu pise ? Ko blokira puteva pa se gradske face ne mogu slobodno vozikati ? Molim sve nepismene da nas paore ne klevecu jer u suprotnom moramo ih tuziti ! Jos jednom da utvrdimo gradivo mi paori hocemo da se provozamo a policija nas BLOKIRA ! Da li smo se razumeli ?
  • sk -13

    27.11.2015 08:21
    Diskriminacija !
    Nije mi jasno da svi pricaju da im je uskracena sloboda kretanja pa gde je ta sloboda kretanja za nas paore ? Kakav prekrsaj mi pravimo ako sa ispravnim vozilima hocemo u Beograd i to putevima na kojima je dozvoljeno kretanje traktorima ? Odakle policiji pravavo da blokira put pa sam tim cinom uskrati slobodu kretanja i nama paorima a i drugim gradjanima ? Odakle Beogradu i drzavi pravo da diskriminise nas paore ? Kako bi bilo lepo gradovima obustaviti isporuku hrane pa bi nas molili da im dodjemo u goste !
  • Teča

    26.11.2015 15:26
    Vidi liginih botova kako udaraju minuse ! Podrška pravim paorima koji su na blokadi a ne onom politikantskom cirkusu od juče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina