Priveden meštanin Ravnog Sela koga je sud oslobodio plaćanja duga za vodu

Meštaninu Ravnog Sela Božidaru Caričiću, jutros je Javno komunalno preduzeće "Komunalac" iz Vrbasa pokušalo da isključi vodu, iako ima pravosnažnu presudu da nije dužan da izmiri dug za vodu, jer ona nije ispravna za piće.
Priveden meštanin Ravnog Sela koga je sud oslobodio plaćanja duga za vodu
Foto: Pixabay
Radnici koji su imali nalog odustali su od isključenja, a intervenisala je i policija i Caričić je odvezen u Policijsku stanicu u Vrbasu kako bi dao izjavu. U Policijskoj upravi Novi Sad kažu za 021.rs da je patrola došla po pozivu radnika "Komunalca" koji su prijavili da im Caričić preti i da je automobilom blokirao put i onemogućio ih da rade. 
 
Svi su privedeni u policijsku stanicu da daju izjave, po nalogu tužioca koji je ponašanje Caričića kvalifikovao kao krivično delo sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti. Krivična prijava za sada nije podneta i tužilac će odluku o tome doneti naknadno.  
 
“Predočio sam im da imam presudu, ali i dokaz da sam vlasnik vodovodne infrastrukture koju nameravaju da oštete. Radnici su bili korektni, kao i policija koja je samo izvršavala nečiji nalog”, rekao je Caričić.
 
Podsećamo da je Božidar Caričić iz Ravnog Sela dobio sudski spor protiv JKP “Komunalac” iz Vrbasa i tako je oslobođen obaveze plaćanja vode, pošto ona u tom selu nije za piće. Njega je JKP "Komunalac" prethodno tužio zbog duga manjeg od 3.000 dinara, pod pretnjom izvršenja.
 
Presudom Osnovnog suda u Vrbasu, koja je potvrđena pred Višim sudom u Somboru, Caričić je oslobođen tih potraživanja, uz obrazloženje da to komunalno preduzeće iz dokazanih činjenica građanima u ovom selu nije isporučivalo vodu za piće, te da nema pravo da takvu uslugu naplaćuje.
 
Kako VOICE nezvanično saznaje, medijska pažnja koju je izazvala priča o Caričićevoj presudi bila je tema i na partijskom sastanku čelnika vrbaske Srpske napredne stranke, na kojem je učestvovao i koordinator te stranke za Juznobački okrug.
  • Neša

    15.11.2019 17:18
    Ah
    @Del Boj

    Istorija propasti ne počinje Demokratskom strankom.
  • Ali

    14.11.2019 19:28
    @
    Probaj kod tebe u Nemackoj da neplatis vodu bilo kakavu tehnicku i pijacu i pri tome zapreti nekome ko ti dodje da ugasi vodu za tri dana ces biti na ozbiljnoj robiji .
  • Racuni

    14.11.2019 19:26
    Rasadnik
    Covek prodaje sadnice i rasad, sve sto se isporuci u skladu sa kvalitetom i potrebama se naplacuje. Cemu ne dozvoljavanje da se ocita vodomer. Kupao se i zalivao kisnjicom ? Ajte molim vas, mali sire to treba sagledati ... i naravno, advokati napadaju mestane da tuze drzavu, naravno da bi se ovajdili ... a sudstvo je posebna prica ... u svim drzavama se sve placa , samo kod nas uvek nesto ima sto je diskutabilno za placanje. Voda se ne placa, ali zato mobilni, kola, gorivo i slicno za to se ima uvek ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".