Porodicama s troje ili četvoro dece novac od Pokrajine za adaptaciju ili kupovinu kuća

Ukupno 237 porodica u kojima se rodilo treće ili četvrto dete od 1. januara dobilo je novac za unapređenje uslova stanovanja na osnovu rezultata konkursa Pokrajinske vlade.

Sredstva u ukupnom iznosu od 250 miliona dinara odobrena su za adaptaciju ili dogradnju za 166 porodica, dok je 71 ugovor potpisan za kupovinu kuća, navode u Pokrajini.

Kako je naveo predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na potpisivanju ugovora, ova mera u Vojvodini uvedena je 2018. godine kao vid podrške višečlanim porodicama. 

"Od tada su obezbeđena sredstva u iznosu od 543,5 miliona dinara, čime je 507 porodica dobilo bolje uslove stanovanja", izjavio je Mirović.
 
Prema njegovim rečima, za ovu vrstu pomoći vlada veliko interesovanje, što znači da će i u narednim godinama biti nastavljen ovaj vid podrške.
 
"Ove mere daju konkretne rezultate – u Vojvodini smo 2018. godine imali 2.247 porodica u kojima se rodilo treće dete, a 2020. godine bilo ih je 2.349", kaže on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina