LSV: Čupanje pruga po Vojvodini nastavak devastacije manjih mesta, Vojvođani da se usprotive

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je građane da podignu glas protiv uklanjanja 435 kilometara železničkih pruga, koje je za danas najavila Infrastruktura železnica Srbije.
LSV: Čupanje pruga po Vojvodini nastavak devastacije manjih mesta, Vojvođani da se usprotive
Foto: Pixabay

Od te kilometraže, 400 kilometara je u Vojvodini.

Prve na rasporedu za uklanjanje su deonice od Sente ka Kanjiži i od Petrovaradina ka Beočinu.

"Poznato je da je pre sto i više godina izgradnja pruga u naseljima Vojvodine donosila život, radna mesta i ekonomski napredak. Nažalost, jasno je da skidanje pruga znači sve suprotno. Mesta kroz koje ove pruge prolaze i danas su devastirana i osiromašena, a država im sada jasno pokazuje da će se njihovo siromašenje nastaviti i ovim potezom dodatno ubrzati", poručuje LSV.
 
Ova stranka smatra da Vojvođani moraju glasno da se suprotstave "svakom daljem uništavanju i pljačkanju Vojvodine".
 
"Prva prilika za to su izbori 3. aprila. Vojvodina se mora vratiti u parlament", navodi LSV.
  • Zoro021

    09.03.2022 14:23
    Trese, lupa, udara.
    Kad LSV zagrmi! ili kako znate da je sezona izbora, namerno pišem sezona jer se LSV tada upušta u lov na još po kojeg naivnog glasača jer im se broj onih koji po običaju ili uverenju glasaju za njih sveo gotovo na statističku grešku, žalosno je gledati ostatke stranke koja je imala, mogla i trebala da bude glas onih koji vole Vojvodinu, više nemaju ni eksluzivno pravo na borbu za Vojvodinu. Nisu pruge izgubile svrhu u zadnjih desetak godina, devastacija ej krenula odavno, ono što se sada dešava je logična posledica ne činjenja nikakvih napora za očuvanje mreže pruga kroz Vojvodinu.
  • Haj

    09.03.2022 11:19
    Pruga
    Zivim blizu pruge prema Beocinu i naravno da treba da se skloni jer je postalo leglo zmija i pregazenih zivotinja i nesnosnog smrada. Pruga se ne koristi 40 god.sto bi se sad koristila.Umrsto nje neka naprave pesacku stazu umesto legla zaraze.
  • Mile

    08.03.2022 13:04
    Sve usresrediti na pejiceve salase tamo je Cankovtown!!!!!Odakle novci????Tesko da je od muziciranja sa Mitrovicem......napredno,napredno....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".