Tužilaštvo: U Zrenjaninu, Kikindi i Bečeju dan pre i posle izbora bez krivičnih prijava

Izborni procesi u Zrenjaninu, Kikindi i Bečeju, neposredno pred izbore i nakon izbora, prošli su bez događaja koji bi zahtevali neposredno angažovanje nadležnih javnih tužilaštava.
Tužilaštvo: U Zrenjaninu, Kikindi i Bečeju dan pre i posle izbora bez krivičnih prijava
Foto: Pixabay
To je saopštilo Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu i dodalo da u tom periodu nije primljena niti jedna krivična prijava.
Više i Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu, Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi i Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju su 17. decembra, na dan izbora, bili "u režimu pojačanog dežurstva" - rekao je vršilac funkcije glavnog javnog tužioca Borislav Miglinski.
U saopštenju se navodi da na dan pred izbore i nakon izbora nije primljena ni jedna krivična prijava, zbog krivičnih dela u vezi sa nepravilnostima i ekscesima za vreme održavanja izbora, odnosno iz grupe krivičnih dela protiv izbornih prava, kako u danima pre, tako i u danima posle 17. decembra.
 
Jedini izuzetak, saopšteno je, bilo je Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju koje je 15. decembra - dva dana pre dana izbora, primilo jednu krivičnu prijavu zbog krivičnog dela povrede prava kandidovanja u vezi sa kojom tužilaštvo vrši provere i prikuplja potrebna obaveštenja, a potom će biti doneta odgovarajuća javnotužilačka odluka.
  • Pobesneli Laloš

    23.12.2023 19:31
    Jedino tužilaštvo nema pojma o Irižanima i Karlovčanima koji su dobijali isprave i pozive u napuštenoj kući u ul. Laze Kostića. Takođe nemaju ni pojma da je na Bagljašu izbrojano više listića nego što ima birača (valjda gradonačelnik i njegovi vrede dvostruko).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina