Kikinda: Potrebni sezonski radnici, dnevnica do 1.500 dinara

Početak leta je period kada se značajno povećava potražnja za sezonskim radnicima.
Početak leta je period kada se značajno povećava potražnja za sezonskim radnicima.

Krajem juna počinje sezona kidanja metlica na kukuruzu, a najviše radnika u tom periodu, već duži niz godina, upošljava „Almeks Kinđa”.

Prema rečima Dragana Maleševića, rukovodioca ratarske proizvodnje Kinđe, svake godine za sezonske radove neophodno je od 100 do 300 radnika dnevno.

- Naša proizvodnja je koncipirana na semenskim i povrtarskim kulturama, a samim tim imamo potrebe za sezonskom radnom snagom jer je dosta posla koji se mora obavljati ručno. Predstoji nam sezona metlica, a u povrtarstvu, i pored mehanizacije, postoje poslovi koje je nemoguće uraditi bez angažovanja sezonske radne snage.

Ponuda sezonskih poslova u omladinskim i studentskim zadrugama je šarolika, a Miloš Nemčev, vlasnik Omladinske zadruge „Pro student”, kaže:

- Za pojedine poslove sezona je već počela, a tu pre svega mislim na berbu višanja. Berba kajsija, jabuka i krušaka sledi i mi ćemo imati ponude tog tipa. Naši najveći posao je sa Kinđom, sa kojom sarađujemo već osam godina. Biće potrebno dosta radnika, a dnevnica za taj posao je negde oko 1.300 dinara. Poslovi na Kinđi počinju za nekih dvadesetak dana.

Pored sezonskih poslova u poljoprivredi i proizvodnji, omladinske zadruge nude i poslove održavanja zelenih površina, spremanja prostorija, ispomoć u kafićima, prodaji sladoleda i slično. Dnevnice u proseku iznose od 800 do 1.500 dinara, u zavisnosti od vrste posla, a za posao se mogu prijaviti stariji od 15 godina.

  • Veronka

    08.05.2018 19:28
    Trazim
    Pozovite me za posao u poljoprivredi 0606444630
  • Milenko

    23.10.2017 11:12
    Dobar dan ako se u kikinda traži radnike da li ima prevoz iz iđoš 23323
  • Strong&Profit

    15.08.2015 16:22
    Potreban posao
    Ako neko ima broj telefona nekog gazde kome su potrebni radnici neka napise taj br. telefona kao odgovor na ovaj komentar ili pozovite na ovaj broj 0611953488... bracni par-vredni i pouzdani radnici i beraci.hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.