Subotica: Nepoznata lica pribavila 30 miliona dinara

Subotička policija podnela je krivične prijave protiv dva lica zbog sumnje da su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 30 miliona dinara.

Subotička policija podnela je krivične prijave protiv dva lica zbog sumnje da su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 30 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Subotica, Višem javnom tužilaštvu podneta je krivična prijava protiv odgovornog lica u javnom komunalnom preduzeću, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Ista prijava je podneta i protiv direktora firme iz Subotice, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

"Osumnjičeni se terete da su, u periodu od oktobra 2011. godine do marta 2013. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, zaključili ugovore u svrhu nabavke industrijske soli za posipanje puteva i na osnovu njih fiktivno fakturisali oko 1118 tona soli, čime su za firmu iz Subotice protivpravno pribavili imovinsku korist u iznosu od 14.509.180,00 dinara", navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi, takođe se sumnja da su, od januara 2010. godine do maja 2013. godine, kršili odredbe zakona o javnim nabavkama, zaključujući ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji i neosnovanom isporukom goriva, oštetili komunalno preduzeće za iznos od 15.418.274 dinara.

"Na ovaj način osumnjičeni su firmi iz Subotice pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 30 miliona dinara", navedeno je u saopštenju. Međutim, iz policije nije saopšteno protiv kojih konkretnih lica su podnete prijave, kao ni o kojim preduzećima se radi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina