FOTO: Fotografije koje se pomeraju

Dvoje britanskih umetnika odlučili su da iskoriste od ranije poznati GIF format da bi napravili nekoliko slika, koje su zapravo "više od fotografije a manje od videa".
Dvoje britanskih umetnika odlučili su da iskoriste od ranije poznati GIF format da bi napravili nekoliko slika, koje su zapravo "više od fotografije a manje od videa".

Fotografkinja Džejmi Bek i njen saradnik, grafički umetnik Kevin Burg, udružili su se i proizveli takozvane "sinemagrafe" koristeći format za slike GIF.

Par je zaključio da se uobičajene fotografije mogu učiniti interesantijim ovom metodom, koja podrazumeva da sve na slici stoji mirno osim jednog dela, dizajniranog da se pomera kako bi naveo gledaoca da se fokusira baš na njega.

Tako jedna slika prikazuje gužvu na gradskom skveru, gde su sva tela "zamrznuta", osim jednog čoveka koji okreće strane na novinama. Na drugoj slici bašta kafića oživljena je odrazom u staklu, prikazujući taksi koji prolazi pored izloga lokala. Na jednoj od snimaka je i sama Džejmi Bek, kojoj povetarac "pomera" samo kosu.

Fotografije je napravila Bekova, dok je Burg kasnije grafički pravio pokrete, za šta mu je nekoliko sati rada po fotografiji, prenosi Srbijanet.

  • 28.04.2011 17:23
    1
    Fantasticno....
  • Uncut

    28.04.2011 17:08
    Svaka cast majstori !
    Odlicno, bravo...
  • go Jamie!

    28.04.2011 16:50
    :)
    rebloggujem je stalno na tumblru,
    odusevljena sam ovim fazonom i njenim radom uopste :)
    svaka cast Dzejmi :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.