FOTO: Socijalisti obeležavaju 30 godina postojanja pod sloganom "Mi stojimo postojano"

Predizborne aktivnosti, kao i obeležavanje 30 godina od osnivanja, Socijalistička partija Srbije počela je skupom u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.
FOTO: Socijalisti obeležavaju 30 godina postojanja pod sloganom "Mi stojimo postojano"
Foto: 021.rs

Skup je organizovao Pokrajinski odbor pod sloganom "30 godina - mi stojimo postojano", a prisustvovali su mu predsednik SPS-a Ivica Dačić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, predsednik vojvođanskog odbora SPS-a Dušan Bajatović i drugi funkcioneri ove partije.

Dačić kaže da je skup u Novom Sadu samo jedan od nekoliko koji će biti održani širom Srbije povodom tri decenije rada, a da će 17. jula u Beogradu imati centralnu svečanost.

"Za ovih 30 godina se puno toga desilo. Moglo bi se reći da je istorija SPS-a na neki način i poklopljena sa istorijom Srbije i da su bila velika iskušenja. Mi smo, kao što kaže ovaj slogan koji je bio i u nekadašnjoj himni: 'Mi stojimo postojano', uspeli da izdržimo sve probleme i kao narod i kao država i kao partija", naveo je Dačić, dodajući da će socijalisti "nastaviti da se zalažu za dva osnovna principa - očuvanje i razvijanje Srbije i za levičarske ideje, socijalnu pravdu koji postoje u EU".

Govoreći o predstojećim izborima, Dačić je podsetio da je od ponovnog uspostavljanja višestranačja u Srbiji početkom devedesetih, a lično je učestvovao u pregovorima sa opozicijom 1992. godine, uvek bio zahtev da se smanji cenzus sa pet na dva odsto, a da se sada, kada se to dogodilo, neke opozicione stranke bune.

"Jednostavno ne postoji taj sistem koji će od gubitnika da napravi pobednika. Mislim da je ovde osnovni problem taj što je njima sigurnije da bojkotuju nego da učestvuju na izborima. Problem je samo što će da im propadne i taj bojkot, jer će većina građana učestvovati na izborima i to govore sva istraživanja javnog mnenja", naveo je predsednik SPS-a.

On je dodao da "bojkot nikada nikome ništa nije dobro doneo" i pozvao opoziciju da učestvuje na izborima.



Predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a Dušan Bajatović izjavio je da im je cilj da ostvare dva rezultata kroz proslavu i izbore.

"Jedan cilj je da ostvarimo dobar rezultat, da repozicioniramo SPS, jer mi smo i do sada bili značajan faktor, a čini mi se da ćemo povećati značaj SPS-a i JS-a. Drugi naš cilj je da kroz ove aktivnosti ponovo obnovimo SPS i pozovemo sve naše članove, sve koji vole crvenu boju, a ne moraju da budu u SPS, da zagrlimo levicu, obnovimo organizaciju, obavimo kadrovsku izmenu i videćete da će, pored 40% drugarica, biti i dosta mladih ljudi, koji će predstavljati političku budućnost levice u Srbiji", naveo je Bajatović.

  • @drug crni

    09.02.2020 22:35
    Nisam se “zeznuo”
    Ti si se Jokicu upravo to, onda kada si ostao se Petrovicem ... a garda nikad nisi bio nisi sada i biti neces. Idi kod popova i ne pametuj
  • ××

    09.02.2020 21:57
    Bice od 10 % do 14% ali samo za Ivicu , pokrajna do 17% , a u gradu ide smena ide gasss.
  • Drug Crni

    09.02.2020 20:04
    @drug crni
    Malko si se z. Nije ni Jokić, ni Gago ali nisi daleko. Ima još dosta iz stare garde koje ste pustili niz vodu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.