Čanak: Ponudiću ostavku na sednici Glavnog odbora LSV

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da će nakon poraza na izborima u Srbiji ponuditi svoju ostavku na sednici Glavnog odbora te stranke.
Čanak: Ponudiću ostavku na sednici Glavnog odbora LSV
Foto: 021.rs
"Ja to moram uraditi, kako drugačije? Ljudi moraju da ocene da li sam dobro radio ili nisam. Krene se izborna kampanja po jednim pravilima pa zbog toga ne možemo potpise da sakupimo, pa onda dva meseca iz vanrednog stanja sa koronom, pa može samo jedno da overi potpis pa onda umesto toga može više, pa neka izbornih lista bude 21. Onda vam je potpuno jasno da tu nešto nije uredu", rekao je Čanak za TV N1 Bosne i Hercegovine.
 
Dodao je da "cela priča i taj naš poraz je jasan - ja sam satanizovan i lično i kao stranka onoliko što smo rekli da se na izbore izlazi".
 
Na pitanje da li to znači da je Aleksandar Vučić na prevaru dobio izbore, Čanak je rekao "ne, nažalost".
 
"Pokazana je određena nedoslednost na izborima, jer da je on na prevaru dobio, onda bismo znali šta ćemo. Kada je Slobodan Milošević pokušao na prevaru da oduzme izbornu pobedu opoziciji 1996. godine, pa je morao da prizna poraz. Ovde nije tako, Vučić je dobio izbore", kazao je Čanak.
 
Prema njegovim rečima, nije jedini uslov da se bude opozicija u Srbiji da budete protiv Vučića.
 
"Ako je za vas opozicija ne biti na strani Vučića, onda grešite jer su protiv njega i ultradesničari i oni koji smatraju da je previše blag. Ima onih sa kojima ja neću da budem u istom košu: kao što su Dveri, kao što su svi ti fašisti i desničari koji i dalje nipodaštavaju i sprdaju se sa genocidom u Srebrenici koji i dalje tvrde da 'srpske zemlje' kao što je Republika Srpska, Crna Gora treba da se ujedine milom ili silom. Ja s njima da rušim Vučića - neću", naveo je Čanak.
 
Kritikovao je Demokratsku stranku, za koju je rekao da je "12 godina imala apsolutnu vlast".
 
"Oni su zaustavili lustraciju, oni su napravili 'istorijsko pomirenje sa SPS-om'. Nikad u društvu, u istoriji, nije bilo podeljenije društvo nego danas. Mene više brine to što u centru ili levo od centra nema nikoga ko je spreman na bilo kakav dijalog, niko nije spreman da prihvati činjenicu da je Milošević alfa i omega razbijanja Jugoslavije. Relativizuju ulogu Radovana Karadžića, Ratka Mladića i svih ostalih zlikovaca koji su nas doveli u poziciju da Srbija bude parija modernog sveta", rekao je Čanak.
 
Dodajmo da je na izborima u Novom Sadu Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je delovala u okviru koalicije Vojvođanski front, osvojila je 6.311 glasova, što je jedan od lošijih rezultata ove stranke. O tome da li će i na koji način učestvovati u radu novosadskog parlamenta, možete čitati u našem tekstu OVDE.
  • /

    28.06.2020 15:20
    /
    @Milanče
    zato sto ih je naselio kralj aleksandar kao i onog navodno velikog gradonacelnika nsa zbog cega postane jasno zasto je taj rusio grad
  • Milanče

    27.06.2020 14:14
    dosta je bilo
    Moja pokojna prijateljica nije mogla da dobije lokal u SPENSU dok nije podmazala Čanka i njegove sledbenike. Sve u ono vreme kada je bio direktor a već se bavio politikom. Prvi popis i Bačkoj županiji sa sedištem u Somboru, kada su se popisivale samo muške glave, pokazuje na mog dalekog pretka ali prezimena Čanak nema sve do nedavno. Uvek sam se čudio šta se on toliko busa i prisvaja Vojvodinu. Isti je Šojić iz "bele lađe". Novci su u pitanju i ništa više.
  • dijasporac

    26.06.2020 18:14
    Vojvosađan
    Svaki PRAVI Novosađan je Čanak.
    ----------------------------------

    Svaki pravi Novosadjanin mora biti pismen i znati svoj jezik (ovo se odnosi na svakog), zatim voleti taj grad (to podrzaumeva da ne cinis zlo za grad ucestvujuci u raznoraznim stetnim koalicijama, da ne pljackas njegov budzet decenijama izmisljajuci sve moguce i nemoguce razloge, da ne kumujes sa osudjenim narkodilerima, da se ne bahatis po gradu uterujuci strah svojim batinasima ili obesnim ponasanjem).

    Naravno, svaki pravi Novosadjanin mora biti rodjen u Novom Sadu i imati minimum 10 kolena u njemu ako mu daleki predak nije dosao u Vojvodinu i glavni grad Noviu Sad kao izvidnica Carnojevicu i odmah zauzeo busiju ako ne na Limanu 1 onda bar na 2-ci. A pazi kad Canak cak nije rodjen u NS a njegovi su kolonisti u Vojvodinu, ccc.

    OK, svaki pravi Novosadjanin pre svega bi trebalo da bude kulturan, da postuje druge, da nikog ne ugrozava svojim delanjem i da bude primer deci. Sto sve, Nenad Canak, nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.