Stotinu radnika u kulturi besplatno uči strane jezike

Fondacija "Novi Sad 2021" organizovala je besplatno učenje stranih jezika za zaposlene u ustanovama kulture, u okviru projekta "Izvan zone komfora".
Stotinu radnika u kulturi besplatno uči strane jezike
Foto: Pixabay
Radnici u kulturi imaju priliku da uče engleski, nemački, francuski, španski i italijanski jezik. Časove jezika pohađa njih 105.
 
"Novi Sad će 2021. godinu dočekati kao Evropska prestonica kulture i samim tim će okupiti veliki broj umetnika iz celog sveta, pa će tako i većina kulturnih programa biti realizovana na stranim jezicima. Upravo ove obuke doprineće boljem razumevanju i uključivanju u kulturno-umetničke projekte i sadržaje kojima će se Novi Sad predstaviti kao centar evropske kulture i umetnosti", navode organizatori.
 
Dodaju da program obuke predstavlja i realizaciju strategije privlačenja investicija koju Fondacija "Novi Sad 2021" sprovodi u cilju ekonomskog osnaživanja ustanova u gradu. Ova aktivnost doprineće daljoj internacionalizaciji kulturne scene i povezivanju sa evropskim partnerima kao jednom od glavnih ciljeva projekta "Novi Sad 2021".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021