Pikaso osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva u Kliničkom centru Vojvodine

Dušan Murgaški zvani Pikaso (60) osuđen je na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva u Kliničkom centru Vojvodine, nanošenja teških povreda i ugrožavanja sigurnosti.
Pikaso osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva u Kliničkom centru Vojvodine
Foto: 021.rs

Viši sud u Novom Sadu osudio ga je prvostepeno na jedinstvenu kaznu jer je u februaru 2019. napao rođaka sa kojim je prethodno pio alkohol i pretio da će ga ubiti, a dan kasnije, posle trežnjenja u Urgentnom centru, sa 1,15 promila alkohola u krvi, nožem je nasrnuo na servirku na obližnjoj Klinici za rehabilitaciju.

Prilikom izricanja presude, predsedavajući sudija Vidoje Mitrić naveo je da je uzeto u obzir i da je Murgaški višestruki povratnik i da je dela počinio samo nekoliko meseci nakon izlaska iz zatvora.

Odlukom suda, on je za pokušaj ubistva osuđen na 12 godina zatvora, za nanošenje teških povreda 3 godine, a za ugrožavanje sigurnosti 6 meseci, što je pretvoreno u jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora. Sud je odlučio i da mu bude produžen pritvor.

Pomenimo i da je suđenje bilo kratko i da je počelo u decembru, uz dva pretresa.

Murgaški je do sada osam puta osuđivan za razna krivična dela, od čega više puta za ona sa elementima nasilja, kao što je silovanje i da je veći deo života proveo u zatvoru. Ukupno je u zatvorima do sada bio 38 godina.

  • Milan

    29.01.2020 19:10
    Satelit
    Ovaj Pikaso je ceo zivot po zatvorima ,on ne ume da se snadje na slobodi,niti ima zanat niti zna sta da radi,njemu je zatvor banja,ima ih gomila u Mitrovici takvih,ne brinite se nece docekati kraj kazne
  • Гамаз

    25.01.2020 09:40
    ...
    Чекај.. Овај за поикушај добио 15 година, а Стева Јосић звани Сима страхота за 2 тешка убиства добио 12.. Ме зајебавате?!
  • Steva

    24.01.2020 21:25
    Da je dobio malu kaznu dobio je.al mi najzanimljivije kako se brzo zavrsilo sudjenje.zar nebi ovako efikasan sud mogao biti i u nekim drug slicnim slucajevima.jako me imtetesuje jel do suda il advokata il oboje zajedno.kako neki slicni predmeti se vode godinama zar nebi mogli isto ovako efikasno da se rese

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika