Kamionima ponovo zabranjeno preko Iriškog venca

Zbog snežnih padavina i navejavanja snega na kolovozu, ponovo je uvedena zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere preko Iriškog venca. Iz "Puteva Srbije" pozivaju učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni.
Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da je zbog snežnih padavina i navejavanja snega na kolovozu zabranjeno kretnje šleperima i kamionima s prikolicim na deonici puta 21 Petrovaradin-Irig-raskrsnica za Vrdnik, kao i na deonici preko Fruške gore, u drugom smeru.

"Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine, postojeću signalizaciju i ne kreću na put bez odgovarajućih pneumatika i zimske opreme", piše u saopštenju "Puteva Srbije".

Hidrometeorološki zavod Srbije danas je saopštio da će u Srbiji sutra posle umerenog mraza tokom jutra, preovladavati oblačno, vetrovito i hladno vreme, ponegde sa kraktorajnim snegom.

Severna Bačka: Sporadični snežni nanosi

Putari upozoravaju vozače na severu Bačke da obrate dodatnu pažnju zbog nanosa snega koji pojedinim deonicama dostiže visinu 10 do 20 centimetara. Kako je izjavio šef štaba zimske službe kompanije “Vojput” Ivan Sudarević, nanosi su snega zbog vetra u regionu Sombora počeli da se stvaraju još u prepodnevnim časovima, tako da je tamo konstatno potrebno čišćenje mestimičnih nanosa.

Po njegovim rečima, sneg je po podne počeo da pada na celom području severne Bačke, a situacija je trenutno takva da na auto-putu nema potrebe za čišćenjem, već se uglavnom vrši posipanje solju.

Izuzetak je deonica između Bačke Topole i Feketića, gde je potrebno čišćenje, što je slučaj i kod ostalih državnih puteva u njihovoj nadležnosti."Upozoravamo vozače da je potrebno da se povede poseban oprez, jer se ođednom nailazi na deonice na kojima ima snega u debljinama od 10 do 20 centimetara. Mi stalno prolazimo i čistimo, ali vrlo brzo vetar ponovo naduva sneg na saobraćajnice", rekao je Sudarević Tanjugu.

Kao puteve na kojima je potrebna posebna pažnja on je naveo pravce Subotica – Sombor, Žednik – Bačka Topola – Mali Iđoš – Feketić, Bajša – Lipar, Bački Sokolac – Telečka i Sombor – Apatin.

  • 09.02.2015 08:17
    Odgovornost!!!!
    Za onaj kolaps u petak uvece bi neko trebao debelo da odgovara!
    Snezni talas koji je isao iz Slovenije pa Hrvatske mogao je tacno u minut da se predvidi. Preventivno da se zabranilo sleperima prolazak preko Venca bar pola sata sve bi bilo u savrsenom redu. Dve su varijante: prva da smo totalna banana drzava, sa stranackim tupavcima u sluzbama koji ne znaju da saberu 1+1 ili druga da su to i namerno uradili da bi se sav saobracaj preusmerio na auto put i tamo naplacivali 280 dinara za 30 km puta, a za informaciju svima i na iskljucenju u Indjiji je bila guzva od pola sata do sat, skoro pa kolaps i tu jer sleperi nisu mogli da se uspenju na iskljucenju...
  • e

    09.02.2015 07:36
    da
    Ova zabrana bi trebala da vazi 24h dnevno, sedam dana u nedelji, 365 (ili 366) dana u godini.
  • s

    09.02.2015 06:46
    Zimska služba
    Šta je to ...užas i sramota , a toliko ljudi traži posao lopatama bi je očistili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti