Novi drvored umesto deponije

Deo Novog Sada, između Kisačke i Sentandrejskog puta, od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Teodora Mandića, uređen je i ozelenjen.
Deo Novog Sada, između Kisačke i Sentandrejskog puta, od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Teodora Mandića, uređen je i ozelenjen.

Direktor JKP "Gradsko zelenilo" Aleksandar Bogdanović rekao je da ukupna površina na kojoj se izvodi taj projekat iznosi 7.906 m2, kao i to da je travnjak rekonstruisan na površini od 7.784 m2.

"Drvored je posađen u četiri reda na potezu između Kisačke i Sentandrejskog puta", od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Teodora Mandića. Sa 847 m2 površine na kojoj se sadi novo drveće uklonjen je šut, a na istoj površini nanet je humus. Takođe, posađene su 122 sadnice, najviše koprivića koji su veoma otporni na gradsku sredinu, tj. na veću zagađenost vazduha, a imaju i veliki procenat primanja", istakao je Bogdanović i dodao da će radnici "Zelenila" uskoro početi sa uklanjanjem javne deponije sa Adica.

Oko sadnica je posut malč, koji služi za čuvanje vlage u zemljištu, a istovremeno sprečava rast korova.

Gradonačelnik Miloš Vučević je krajem prethodne godine inicirao akciju "Parkovi umesto deponija" tokom koje se uveliko sadi drveće i ukrasno bilje na svim lokacijama u gradu koje su pretvorene u smetlišta, kako bi se izbegla situacija da građani na istim tim mestima ponovo nagomilavaju smeće.

  • konačno

    14.03.2015 23:02
    živim na 100 metara odatle, taj potez je zapušten decenijama. pored se od onog temelja nekog ambicioznog poslovnog prostora formiralo jezero
    sa te strane nema ni trotoara ni biciklističke staze, ničega od sadržaja koji bi trebali da budu tu... neka to još reše i postave poneku klupicu ili dve, par uličnih svetiljki i moglo bi čak i nešto lepo ispasti... naravno ako i održavaju katkad to drveće.
  • Upucen

    14.03.2015 18:31
    Anonimus - &Građanin
    Prvo da vam odgovorim: kameru za snimanje u kolima mozete da kupite vec od 20 evra pa navise. Drugo je da li ce dokaz da priznaju na sudu. U svakom slucaju mozete nekog da osramotite (ako ima obraza) postavljanjem snimka na youtube... Rusi to rade jer je odomaceno da se pesaci namerno bacaju pod kola da bi naplatili odstetu. U nekim zemljama npr. u Austriji za posedovanje kamere je predvidjena velika kazna.

    A sad vezano za drvored, park, sta god: svet je pun lepih gestova i dobrih namera koje ne ostanu takve. Od pamtiveka je tako i bice dok je ljudi.

    Podrzavam gest a o tome sto sam skeptican u odrzivost ovoga je druga prica. O tom potom.

  • 14.03.2015 18:13
    Odgovor na pitanje zašto bacaju smenje tamo gde mu nije mesto.
    Zato što su bahati, nevaspitani i bezobzinri idioti, moram tako da ih nazovem.

    Nekima jednostavno svedno gde će da odlože ono što im više nije potrebno, nemaju svesti, a verovatno ih i roditelji tome nisu naučili.
    Gledam koliko ljudi pojede ili popije nešto i samo frkne na ulicu. Danas baš idem, ispred neka žena, već ima nekih 50, blizu 60 godina. Zgužva papir i samo baci. Istina, u toj ulicu nema mnogo kanti, tek na nekih 400-500 m, ali majku mu pa nije taj papair težak 50 kila pa da ga problem nositi u ruci i baciti u kantu.

    Ima i onih koji misle, ma tu je gradska čistoća, neka oni rade i pokupe.
    Pitam se da li taj koji tako razmišlja i u svojoj kući/stanu tako baca po podu smeće, pa onda kasnije neko ili on sam skuplja.

    Po meni, najbolja kazna za te koji bacaju bi bila kazna kroz društveno koristan rad.
    Ko baci, ugvati ha policija ili komunalna policija, bez suda i tih peripetija, odma po brzom postupku, dobije kese i štapić pa da ispuni kvotu od tonu skupljenog smeća po ulici.
    Ako ponovi, onda ide 2 tone i tako uduplavat.
    Pa ako je njemu lepo da jednog dana dobije da sakupi 20t smeća, neka izvoli.

    A tek bacanje u vožnju, kroz prozor, limenka ili flaša može itekako da razbije šoferku onom iza i da povredi nekoga u tom autu.

    Nikada nisam bacio kesu, plastiku, staklo negde gde nije mesto.
    Jesam bacao ostatke od voća i povrća, ali i to biram da to bude neko mesto gde nije vidljivo, to brzo istrune, a i nije neka količina jedan ogrizak od jabuke. U šumi to i neke životinje će da pojedu i brzo će da strune.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti