Ruski kulturni centar uskoro u Sremskim Karlovcima

U Sremskim Karlovcima uskoro bi mogao da bude otvoren Ruski kulturni centar u sklopu kojeg je planirano da radi i Muzej ruske emigracije.
U Sremskim Karlovcima uskoro bi mogao da bude otvoren Ruski kulturni centar u sklopu kojeg je planirano da radi i Muzej ruske emigracije.

Prema rečima istoričara Žarka Dimića, koji je idejni tvorac projekta, ruska strana je zainteresovana za očuvanje rusko-srpskih veza i negovanje zajedničke istorije dva naroda.

Nekoliko spomen obeležja podignuto je u Sremskim Karlovcima u znak sećanja na boravak ruskih izbeglica posle Prvog svetskog rata, a 1921. godine tamo je bila smeštena privremena ruska crkvena uprava u egzilu i osoblje štaba Glavne komande Ruske armije.

Na ideju o otvaranju Muzeja ruske emigracije došlo se 2007. godine, a plan je da se on smesti u Ulici Mitropolita Stefana Stratimirovića.

  • Gari

    16.03.2015 12:13
    dobrodošli u Srijemske Karlovce
  • 16.03.2015 09:59
    moze bilo koji centar! Ako ukraijnci pozele -zasto ne? u cemu problem?
  • 16.03.2015 09:57
    treba! kuca gde ziveo Vrangel strasno izgleda...Nikad nije bila renovirana..sramota.Toliko pricaju o ljubavi,bratstvu,jedinstvu a SAMO RUSI ulazu u sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti