Akademska palma direktoru Jovine gimnazije i profesorki Beogradskog univerziteta

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro odlikovala je danas profesorku Beogradskog univerziteta Vesnu Rakić i direktora novosadske gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Radivoja Stojkovića ordenima Akademskih palmi u rangu Viteza.
Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro odlikovala je danas profesorku Beogradskog univerziteta Vesnu Rakić i direktora novosadske gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Radivoja Stojkovića ordenima Akademskih palmi u rangu Viteza.

 

Moro je ordenje uručila u ime francuskog ministra obrazovanja, a kako je navela, Rakić i Stojković priznanja su zaslužili zalaganjem u svojim oblastima, doprinoseći na taj način jačanju veza koje spajaju Srbiju i Francusku.

Rakić, koja je profesorka na Poljoprivrednom i Fakultetu za fizičku hemiju, svoj rad posvetila je borbi i prilagođavanju klimatskim promenama, sarađujući sa naučnim ustanovama u Francuskoj.

Stojković, koji je diplomirao matematiku, doprineo je aktivnoj saradnji sa Francuskim institutom i stvaranju prvog centra u Vojvodini za polaganje ispita francuskog jezika DELF u gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj".

  • vaki vojvodina

    18.03.2015 07:04
    uvek među prvima
    Jovina gimnazija kao i obično služi za primer kako treba da se kroz Elitizam utiče na đake.Neka je Jovina gimnazija i gimnazija Laza Kostić za primer ostalima. Neka se malo zacrvene u Karlovačkoj gimnaziji i recimo 1.Vojvođanskoj osnovnoj školi.
  • 5 bivših đaka Jovine

    17.03.2015 17:28
    B R A V O !
    Bravo za oba odlikovanja!
    Gospodin Stojković je poseban čovek, poseban profesor i poseban direktor. ZA PRIMER, što se i vidi u školi. Kamo sreće da je više takvih. Sve najbolje u daljem radu!!!

  • Specijalci 1996-2000

    17.03.2015 13:00
    Nas profesor
    Pozdravi i cestitke od specijalaca :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti