Problematična sednica Skupštine APV o aparatima za zračenje

Najavljena sednica Skupštine APV posvećena malverzacijama u nabavci aparata za zračenje za institute u Kamenici mogla bi da prođe veoma burno.
Najavljena sednica Skupštine APV posvećena malverzacijama u nabavci aparata za zračenje za institute u Kamenici mogla bi da prođe veoma burno, ukoliko se uopšte održi.

Kako 021 nezvanično saznaje, poslanici DS i LSV planiraju da goruću polemiku o ovoj višegodišnjoj, neuspešnoj javnoj nabavci izbegnu tako što neće biti ispunjen kvorum na sednici zakazanoj za petak, 20. marta, a prema rečima poslanika grupe "Pokrenimo Vojvodinu - Tomislav Nikolić" Damira Zobenice, taj potez ne bi bio naročito pametan.

"Demokratskoj stranci svakako ne može ništa da se veruje, to su pokazali i na sednici svojim ćutanjem u vezi sa simbolima pokrajine. Ja ne znam da li je dogovoreno da do sednice ne dođe, ali bi svakako bilo dobro da se o tome priča", kaže za 021 Zobenica i dodaje da će pre ili kasnije doći do te sednice, ukoliko se u petak ispostavi da ona bude odložena.

Kako napominje, za Kamenicu 2 i aparate za zračenje je neverovatno mnogo novca potrošeno, ali će polemika o trošenju sigurno biti tema pre ili kasnije.

Inače, Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici odbacila predlog zaključaka koji se odnose na propuste u sprovođenju javne nabavke za institute u Sremskoj Kamenici. Propusti se odnose, pre svega, na delanje nabavljača - Uprave za kapitalna ulaganja.

"Pokrajinska vlada je mišljenja da su zaključci, koje je podnela poslanička grupa u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine 'Pokrenimo Vojvodinu - Tomislav Nikolić' neosnovani, a suštinski navodi koje je predlagač naveo - pravno nisu mogući", jedino je što se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade o ovom pitanju, u susret 39. sednici Skupštine APV.

Podsetimo, Predsednik Skupštine Ištvan Pastor sazvao je ovu sednicu za petak sa jednom tačkom dnevnog reda na inicijativu poslaničke grupe SNS. Postupak javne nabavke medicinske opreme za radiološku terapiju za Kamenicu 2 po treći put je obustavljen početkom februara. Kako je tada saopštila Uprava za kapitalna ulaganja, postupak je obustavljen iz istih razloga kao i prethodna dva puta, odnosno zbog podnošenja Zahteva za zaštitu prava Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Međutim, ovo obustavljanje javne nabavke bilo je interesantno kako zbog ponovnog spominjanja "Max team" iz Beograda, koji je redovan u obustavljanju postupka nabavke, tako i zbog drugog činioca koji je podneo zahtev za zaštitu - Društva protiv korupcije Drpko, nadzornika postupka.

Kako je saopštila Uprava za kapitalna ulaganja, nadzornik se stavio u položaj ponuđača i favorizovao jednu stranu, što je bilo jasno u njegovoj žalbi.

Pokrajinska vlada ranije je postavila ovu nabavku kao jedan od prioriteta za ovu godinu, a nedavno je Srpska napredna stranka izjavila da je Kamenica 2 "žarište korupcije". (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • 19.03.2015 00:11
    Riki
    A dokazana trgovina listama cekanja na zracenje obolelih od raka u ovoj istoj Kamenici!
    u Vojvodini jedino Radio 021 mnogo puta pisao o ovoj nedovrsenoj aferi.

    http://www.021.rs/Sigurnost-za-buducnost/Emisije/Drzava-zastitila-lekare-koji-su-se-obogatili-na-listama-smrti.html

    Hiljade ljudi platili glavom tu monstruoznu korupciju i niko nije kriv!
    A sve kadrovi DS i LSV vodili Kamenicu i sada ponovo nema nabavke novih aparata!
    Totalna neodgovornost i bahacenje!
  • Rodoljub

    18.03.2015 22:13
    kao da zmuri
    Voleo bih da se oglasi i poverenik za informacije od javnog znacaja, pa da zatrazi informaciju o do sad utrosenim novcima gradjana u zidine Kamenice 2.

    Ja se bojim te cifre !
  • 18.03.2015 22:11
    Da li se pitaju kako je onima koji traze sebi spasa i uhvatili bi se i za slamku ako je ona resenje,a u medijima citaju o ovakvim malverzacijama.Gde je savest nestala?Licni interes ispred svega,a toliko brizni za gradjane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti