Slavica Šokica predložena za v.d. direktora Karlovačke

Školski odbor Karlovačke gimnazije na sinoćnoj sednici doneo je odluku da za vršioca dužnosti direktora imenuje nedavno smenjenu Slavicu Šokicu.

Školski odbor Karlovačke gimnazije na sinoćnoj sednici doneo je odluku da za vršioca dužnosti direktora imenuje Slavicu Šokicu koja je pre nekoliko dana smenjena sa te pozicije.

 

Od šest prisutnih članova Školskog odbora, za Šokicu je glasalo pet, a jedan je bio uzdržan, piše "Dnevnik".

Školski odbor se sastao po nalogu pokrajinskog sekretara za obrazovanje Mihalja Njilaša da bi imenovao vršioca dužnosti direktora, pošto je on, zbog kršenja zakona, smenio Slavicu Šokicu. Podsećamo, Školski odbor prethodno nije prihvatio nalog sekretarijata i nije razrešio direktorku dužnosti.

Njilaš je smenio direktorku zbog, kako je naveo, kršenja propisa u slučaju učenice koja je u decembru izbačena iz škole zbog objavljivanja fotografija nastavnika praćenih uvredljivim komentarima.

Pokrajinski sekretarijat takođe je naložio opštini Sremski Karlovci razrešenje Školskog odbora, budući da su nezakonito postupili nakon naloga prosvetne inspekcije za razrešenje direktorke, objasnio je nedavno Njilaš.

"Školski odbor nije u dva navrata postupio po obaveznim nalozima naše inspekcije. Radi se o nalogu koji se odnosio na vraćanje učenice u školu i drugom, da se razreši direktorka. Takve nezakonitosti ne mogu se opravdati i moraćemo da preduzmemo ovakve mere", naveo je Njilaš, ističući da niko nije iznad zakona.

Na nedavnoj konferenciji za novinare pokrajinski sekretar je rekao i da u slučaju da školski odbor predloži Šokicu za vršioca dužnosti, takav predlog ne može da prođe.

  • 27.03.2015 16:37
    Karlovačka je najnovija...
    Da su se sve gimnazije držale kao Karlovačka, ne bi postale servis za timarenje razmaženih derišta lokalnih moćnika,niti sredstvo uhljebljenja za ljubimice istih (one sa operisanim usnama). Punktum.
  • gaudeamus

    27.03.2015 14:26
    o cemu se radi?
    Evo, dakle. Uzasno mnogo ruznih komentara, ali ti komentari govore samo o njihovim autorima. Zanimljiva bi bila analiza notornog neznajnja npr u pogledu etimologije prezimena Sokica ili uspeha ucenika Skole. "Autori" pisu sta god im padne na pamet , bez ikakve kompetencije.Sta su komentari? Jedna ogromna gomila sitnih zala, besa, zavisti, kompleksa, frustracija, bednog bavljenja tudjim zivotom ili mukom.Prosuto je toliko otrova po prosveti,a da se niko nije upitao-pa kako ja ovo znam- kako znam da pisem, citam, mislim?Ali, na srecu, uvek ima dovoljno i onih kojima je skola ostala u lepom secanju! Zahvaljujuci njima ovo drustvo jos nije potonulo nacisto.Nije vazno koja je skola ili koji nastavnik u pitanju, vazno je da su cista obraza, dobrih namera i da imaju stav: prvo proveri pa pa onda komentarisi. Mnogi komentari su ovde blacenje drugih. Pomislite da jednog dana postanete taj drugi.A sto se tice Skole i uspeha o tome se zna tamo gde treba, a Slavici Sokica velika podrska!
  • 27.03.2015 12:17
    Zasto neko u Srbiji mrzi Bunjevce i Šokce??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.